Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Boateng otvorene: Rasizmus zažívam aj v supermarkete!

BRATISLAVA - Nahliadli sme do každodenného života hviezdy Frankfurtu Kevina-Princa Boatenga. Ako vníma rasizmus a kde sa s ním stretáva najčastejšie?
Zdroj: 26264
Zdieľajte:

Tridsaťročný stredopoliar Kevin-Prince Boateng je hráčom Eintrachtu Frankfurt potom, čo z osobných dôvodov predčasne ukončil spoluprácu so španielskym Las Palmas. Predtým obliekal tiež dres Borussie Dortmund a Herthy Berlín. Syn ghanského otca a nemeckej matky porozprával o niekoľkých kľúčových zážitkoch.

Prečítajte si aj

Benzema a Ronaldo: Aktuálne najhoršia útočná dvojica v Európe!


Zažili ste rasové urážky aj ako mládežnícky hráč?

"Keď to robia dospelí ľudia, bolí to. Pretože veľmi dobre viete, že vám chcú ublížiť. Nezáleží im na tom, že máte sedem alebo osem rokov. Keď som bol mladý, vždy som o tom premýšľal a snažil sa to potlačiť. Vtedy som veľa plakal."

Aká je vaša najhoršia skúsenosť ako mladý hráč?

"Bol to halový turnaj, keď som bol už národným hráčom. Niekto mi zavolal a povedal, že za každý gól dostanem banán. V tej chvíli som sa necítil ako v Nemecku. Pýtali sa, kto som, odkiaľ pochádzam, celé moje detstvo."


A čo sa Vám stalo v tom supermarkete?

"Bol som raz v supermarkete a stál som vedľa ženy, ktorá nedočiahla na ryžu na polici. Tak som jej ten balíček podal a dal jej to. Ona ho vrátila späť na policu a zavolala zamestnanca, aby jej podal nové balenie. Ako by ste sa v tej chvíli cítili Vy?"

V priateľskom zápase AC Milána prišlo k škandálu. Po tom, ako bol Kevin Prince Boateng rasovo napadnutý stúpencami súpera, opustil trávnik a nemienil pokračovať v hre.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: bild.de, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články