Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Benzema a Ronaldo: Aktuálne najhoršia útočná dvojica v Európe!

MADRID - Iba útočná dvojička z talianskeho Beneventa má horší vstup do sezóny ako hviezdna dvojica z Madridu.
Benzema a Ronaldo sa v aktuálnej sezóne La Ligy trápia.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Útok Bieleho baletu vždy naháňal strach, no v tejto sezóne to zatiaľ akosi nefunguje. Duo Ronaldo - Benzema má na svojom konte dokopy zatiaľ iba dva presné zásahy, čo ich radí medzi najhoršie útočné dvojičky v TOP 5 európskych súťažiach.

Spomedzi 98 klubov v Premier League, La Lige, Serie A, Bundeslige či francúzske Ligue 1 je iba útok posledného tímu talianskej ligy horší ako ten madridský.

Prečítajte si aj

Slovenské futbalistky trápia zranenia, na kvalifikačný dvojzápas nepríde ani kapitánka

Minulú sezónu mali už dvanásť gólov

Ešte väčším prekvapením je, že minulú sezónu už mali na svojom spoločnom streleckom konte 12 gólov (8 Ronaldo, 4 Benzema) a doposiaľ sa im vždy podarilo prekonať aspoň desaťgólovú hranicu.

Obaja skórovali proti Getafe

Benzema i Cristiano Ronaldo dokázali streliť gól Getafe a pomohli tak svojmu tímu k výhre v tomto zápase. Francúz ale odvtedy čaká na gól už 283 minút. Portugalčan ešte o 82 minút viac!

Zlá forma útočníkov zasiahla celý tím

Zinedine Zidane má dôvod byť nervózny. Real má na svojom konte iba 22 gólov v tejto sezóne La Ligy. V tej minulej mali za rovnaký čas o 12 gólov viac. Žiadny iný hráč zatiaľ nedokázal prebrať štafetu strieľania gólov.

Ak sa pozrieme do Európy, vidíme množstvo veľmi produktívnych útočných dvojíc. V Paríži majú Cavani s Neymarom už 22 gólov, Fekir s Marianom v Lyone 20. Messi a Suaréz dokázali streliť sedemnásť presných zásahov a mníchovská dvojica Lewandowski - Muller o tri menej.

Álvaro Morata, ktorý odišiel z Realu Madrid pred touto sezónou dokázal streliť osem presných zásahov. Sergio Agüero a Gabriel Jesus zaťažili kontá súperov o 16 gólov. Dokonca i hráči ako Paulinho (4 góly) či obranca Chelsea Marcos Alonso (3 góly) majú lepšie štatistiky a to sa od nich strieľanie gólov neočakáva.

Historicky najhoršia útočná forma

Ešte nikdy nemal Real Madrid útočný pár, ktorý mal po dvanástich kolách na svojom konte iba dva góly. V sezónach 1942-43 či 1984-85 mali útočníci Alonso - Botella a Santillana - Butragueno na svojom konte už tri góly.

Cristiano Ronaldo sa ale môže oprieť aspoň o dobrú formu v Lige majstrov. V tej so šiestimi gólmi kraľuje strelcom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/marca.com

Diskusia

Podobné články