Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP jedenástka futbalistov, ktorá sa v Rusku nepredstaví: Tieto superhviezdy na šampionáte neuvidíme!

BRATISLAVA - Kvalifikačné zápasy v boji o nadchádzajúci svetový šampionát sú za nami a už teraz je jasné, že viacero svetových superhviezd sa na majstrovstvách sveta v Rusku nepredstaví! My sme pre vás vybrali jedenástku tých najlepších futbalistov, ktorí si na východe Európy bohužiaľ nezahrajú.
Gareth Bale sa na svetovom šampionáte v Rusku nepredstaví!.
Gareth Bale sa na svetovom šampionáte v Rusku nepredstaví!. Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Jan Oblak (Brankár - Slovinsko)

Oblak patrí k najlepším gólmanom na svete a aj počas kvalifikácie to viackrát potvrdil. V desiatich zápasoch inkasoval iba sedem gólov, no ani to Slovincom na postup nestačilo. Slovinsko vo svojej skupine skončilo až štvrté za Anglickom, Slovenskom a Škótskom.

Jan Oblak v zákroku v zápase proti Slovákom.
Jan Oblak v zákroku v zápase proti Slovákom. Zdroj: TASR

Antonio Valencia (Pravý obranca - Ekvádor)

Ani hviezdny obranca Manchestru United do Ruska nepocestuje. Jeho Ekvádor prehral v kvalifikácii až desaťkrát a so ziskom 20 bodov skončil až na ôsmej priečke kvalifikačnej skupiny CONMEBOL.

Prečítajte si aj

Slovákov čakajú v novembri dva prípravné zápasy, možní sú títo súperi!

Gary Medel (Stredný obranca - Čile)

Záverečné zápasy rozhodli aj o neúčasti Čile na svetovom šampionáte. Prehra na pôde Brazílie poslala družinu okolo Medela, Alexisa Sanchéza či Artura Vidala až na nepostupovú šiestu priečku iba o skóre za Peru, ktoré si zahrá baráž. Dvojnásobným šampiónom Južnej Ameriky tak ostali iba oči pre plač.

Virgil van Dijk (Stredný obranca - Holandsko)

Finalisti z roku 2010 a semifinalisti z posledných majstrovstiev sveta sa budúci rok na svetovom šampionáte nepredstavia. Po neúčasti na EURO 2016 vo Francúzsku sú MS v Rusku už druhým významným podujatím, ktoré bude bez účasti "Oranjes". Virgil van Dijk ale určite verí, že si vo svojej kariére ešte na takomto významnom podujatí zahrá.

Prečítajte si aj

VIDEO Chystá sa prestup storočia? Real Madrid ponúka Tottenhamu tri superhviezdy!

David Alaba (Ľavý obranca - Rakúsko)

Ani Rakúšania sa nedokázali prebojovať až na šampionát. Proti bolo Srbsko, Wales a Íri. Celkový zisk pätnástich bodov stačil iba na štvrté miesto a účastníci minuloročného európskeho šampionátu sa tak budú musieť v ďalšej kvalifikácii oveľa viac snažiť.

Marek Hamšík (Záložník - Slovensko)

O tom, čo Slovákom chýbalo na postup do Ruska, vie už veľmi dobre každý. V Rusku sa tak nepredstaví ani hviezda Neapola a kapitán slovenských sokolov Marek Hamšík. Aj napriek dobrým výkonom nášho kapitána v kvalifikácii ušla Slovákom baráž o jeden bodík.

Miralem Pjanič (Záložník - Bosna a Hercegovina)

Dva body chýbali Bosniakom na baráž. Ani bláznivá prestrelka s Belgickom (3:4) a ani víťazstvo v poslednom zápase s Estónskom (2:1) im napokon nestačili. Zlomovým momentom bola prehra na pôde Cypru 2:3. V prípade víťazstva by v baráži boli namiesto Grékov práve futbalisti Bosny a Hercegoviny aj s Miralemom Pjaničom!

Prečítajte si aj

VIDEO Američania zúria: Účasť na svetovom šampionáte im zobral neexistujúci gól!

Arturo Vidal (Záložník - Čile)

Ďalší veľký bojovník z Čile, ktorý sa v Rusku bohužiaľ nepredstaví. Nestarnúci a nezastaviteľný Arturo Vidal sa po prehre s Brazíliou zrejme pomaly rozlúči s najvzácnejším dresom. Ukončí stredopoliar Bayernu Mníchov reprezentačnú kariéru?

Alexis Sánchez (Útočník - Čile)

A do tretice hviezda Čile. Ani kanonier londýnskeho Arsenalu v našej zostave rozhodne nemôže chýbať. Ani jeho strelecké schopnosti nepomohli Čile k vysnívanému postupu. Naopak, špekuluje sa o tom, že jeho možný prestup do Manchestru City ovplyvnil jeho reprezentačné výkony.

Pierre-Emerick Aubameyang (Útočník - Gabon)

Ani rýchlika z Borussie Dortmund na budúcoročnom šampionáte neuvidíme. Aj keď do konca africkej kvalifikácie ostáva odohrať ešte jeden zápas, Gabon, ktorý má na konte iba 5 bodov z pätnástich možných, už o nič nehrá. Definitíva prišla po poslednej prehre 0:3 s Marokom.

Gareth Bale (Útočník - Wales)

Superhviezda Realu Madrid nemohla kvôli zraneniu pomôcť Walesu v poslednom rozhodujúcom stretnutí. V zápase, v ktorom Slováci potrebovali remízu, zvíťazili Íri v Cardiffe 1:0 a dostali sa do baráže práve na úkor Welšanov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články