Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO La Liga už klope na dvere: Top tréneri najznámejších klubov, ktorý z nich to dotiahne najďalej?

BRATISLAVA - A je to tu, všetky ligy sa nám pomaly rozbiehajú a my Vám predstavujeme tých najznámejších trénerov tejto sezóny v španielskej La Lige. Kto sa bude radovať z majstrovského titulu?
Zdroj: koláž/fs
Zdieľajte:

ATHLETIC BILBAO - José Ángel Ziganda

Jose Angel Ziganda vystriedal na lavičke Ernesta Valverdeho. Päťdesiatročný kouč doteraz viedol rezervný tím Bilbao Athletic, predtým trénoval aj v Xereze a Osasune. Počas hráčskej kariéry obliekal dresy Osasuny a Bilbaa. Ziganda podpísal s klubom dvojročný kontrakt.

Prečítajte si aj: VIDEO Toto sú hviezdy budúcnosti: TOP 5 futbalistov, ktorí patria k najperspektívnejším na svete!

ATLÉTICO MADRID - Diego Simeone

Diego Simeone prišiel na lavičku krízou zmietaného klubu v decembri 2011 a stal sa strojcom jedného z najúspešnejších období Atlética Madrid. Okrem najcennejšieho ligového titulu v sezóne 2013/14 vyhral aj Európsku ligu, Superpohár UEFA, Copa del Rey i španielsky Superpohár. Bývalý hráč Colchoneros stál aj za pamätnou spanilou jazdou až do finále Ligy majstrov v roku 2014, kde mu ušatá trofej unikla len o pár desiatok sekúnd.

„Nikto nestelesňuje hodnoty nášho klubu viac ako Simeone. Vášeň, snaha, ušľachtilosť, pracovitosť, solidarita, odvaha srdce…ukazoval to počas rokov pôsobenia v klube, keď nechával telo i dušu pri obrane farieb Atlética.“ povedal o ňom prezident klubu.

FC BARCELONA - Ernesto Valverde

Bývalý hráč katalánskeho klubu nahradil Luisa Enriqueho. Päťdesiattriročný Španiel podpísal s FC Barcelonou kontrakt na dve sezóny. Valverde dosiaľ viedol Athletic Bilbao (2013 - 2017), predchádzajúce trénerské zastávky mal vo Valencii, dvakrát v gréckom Olympiakose Pireus, Villarreale, Espanyole Barcelona a prvý tím Bilbaa koučoval aj v rokoch 2003 až 2005.

V Olympiakose získal päť trofejí, jednu pridal s Athleticom. V Espanyole sa prebojoval do finále Pohára UEFA 2006/07. Ako hráč pôsobil v FC Barcelona v rokoch 1988 až 1990, pod taktovkou Johana Cruyffa absolvoval 29 stretnutí, strelil desať gólov a radoval sa z úspechov v Pohári víťazov pohárov aj Copa del Rey. Valverde vyznáva formáciu i herný štýl podobný doterajšej Barcelone.

REAL MADRID- Zinedine Zidane

Legendárny stredopoliar, majster sveta (1998) a majster Európy (2000), ktorý patril k najvýraznejším osobnostiam francúzskej reprezentácie, talianskeho Juventusu Turín a španielskeho Realu Madrid, sa v súčasnosti teší z futbalových triumfov ako tréner.

Prečítajte si aj: KVÍZ Poznáte všetkých nováčikov v najvyšších súťažiach v Európe?

V sezóne 2016/2017 Real Madrid pod jeho vedením obhájil prvenstvo v Lige majstrov (LM) z ročníka 2015/2016, po piatich rokoch získal španielsky titul v Primera Division, vyhral európsky Superpohár a triumfoval aj na majstrovstvách sveta klubov v Japonsku. Zidane sa stal prvým trénerom, ktorý triumfoval v LM dva roky za sebou. Nedávno vyhral s Realom španielsky Superpohár.

FC SEVILLA - Eduardo Berizzo

Berizzo sa podľa očakávania stal novým trénerom Sevilly. 47-ročný kormidelník na lavičke nahradil Jorge Sampaoliho, naposledy viedol Celta Vigo, s andalúzskym klubom podpísal trojročnú zmluvu. Bývalý stopér začal svoju trénerskú kariéru ako asistent Marcela Bielsu pri reprezentácii Čile a následne sa dostal až na lavičku Celty Vigo. So španielskym klubom najprv skončil na ôsmej a následne na šiestej priečke, vďaka čomu si zaistil postup do Európskej ligy, kde sa so Celtou Vigo prebojoval až do semifinále.

"Môj cieľ je vždy rovnaký, udržať nastavený trend. Potvrdzovať dobré výkony je vždy ťažšie, napriek tomu urobíme maximum, aby sme Sevillu ešte posunuli," dodal Berizzo.

FC VALENCIA - Marcelino Garcia Toral

Španielsky kouč sa ujal kormidla po trénerovi Vorovi, ktorý vytiahol tím do pokojného stredu tabuľky La Ligy. Marcelina prepustili v auguste z Villarrealu, s Valenciou podpísal kontrakt na dva roky. Valencia v poslednej dobe strieda trénerov celkom často a Marcelino už bol niekoľkokrát vážnym kandidátom spomínaným v médiách. V lete 2016 mu angažmán na post trénera prekazili predpisy španielskeho futbalového zväzu, podľa ktorých tréner v jednej sezóne nemôže viesť dva španielske celky a Marcelino bol čerstvo po odchode z Villarrealu.

Prečítajte si aj: VIDEO Fenomenálny Titi oslavuje štyridsiatku: Ani ruka z roku 2009 nezatienila jeho famóznu kariéru!

FC VILLAREAL - Fran Escriba

Escriba na poste nahradil už spomínaného Marcelina Garciu, ktorý nečakane rezignoval na svoj post. Údajne mal v uplynulých mesiacoch konflikty s viacerými oporami účastníka Primera División. Päťdesiatdvaročný Escriba v sezóne 2015/16 vypadol z La Ligy s Getafe. Predtým tri roky úspešne pôsobil v Elche.

Ostatní tréneri v sezóne 2017/18

Alaves: Luis Zubeldia

Celta Vigo: Juan Carlos Unzué

Deportivo La Coruňa: Pepe Mel

Eibar: José Luis Mendilibar

Espanyol: Quique Sánchez Flores

Getafe: José Bordalás

Girona: Pablo Machine

Las Palmas: Manolo Márquez

Leganes: Asier Garitano

Levante: Juan Ramón López Muñiz

Malaga: Michel González

Real Betis: Quique Setien

Real Sociedad: Eusebio Sacristán

Okruh najvážnejších adeptov na zisk titulu v španielskej futbalovej La Lige je už dlhší čas rovnaký. Od roku 2005 sa na "tróne" striedajú obaja giganti Real Madrid a FC Barcelona, medzi ktorých sa len raz dokázalo v roku 2014 vkliniť Atletico Madrid. Máte v La Lige svojho favorita? Hlasujte v ankete v pravom hornom rohu. Sme zvedaví, kto podľa Vás ovládne túto sezónu.

ANKETA: Ktorý klub získa titul v španielskej La Lige?

  • Real Madrid

    50%

  • Atletico Madrid

    17%

  • FC Barcelona

    17%

  • iný klub

    17%

Zdieľajte:
Zdroje informácií: wikipedia.org, youtube.com

Diskusia

Podobné články