Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Najhoršia jedenástka všetkých čias v Premier League

LONDÝN - Portál goal.com vybral najhoršiu jedenástku celej histórie Premier League do svojho vzniku v roku 1992.
Zdroj: 90min.com
Zdieľajte:

Brankár: Massimo Taibi (Manchester United)

United sa pokúsili nahradiť Petra Schmeichela, čo nebola ľahká úloha, ale zo všetkých pokusov bol tento ten najsmiešnejší. Pamätníci spomínajú na gól, ktorý pomedzi nohy inkasoval od Matta Le Tissiera zo Southamptonu. Po príchode z Venezie odohral len štyri zápasy a bol poslaný naspäť.

Stopér: Per Kroldrup (Everton)

V roku 2005 prišiel z Udinese za päť miliónov libier ako reprezentant Dánska a skvelá posila pre "Toffees". Namiesto toho bol nútený ísť na operáciu ešte skôr, ako by vôbec kopol v drese Evertonu do lopty. Debut nakoniec absolvoval a Boxing Day proti Aston Ville. Zápase Everton prehral 0:4 a odvety Kroldrupa nebolo.

Prečítajte si aj: VIDEO Neymar sa (takmer) pobil na tréningu

Stopér: Igors Stepanovs (Arsenal)

Ďalší zlý pokus nahradiť legendu, tentoraz išlo o Tonyho Adamsa. Debutoval pri prehre 1:6 s Manchestrom United. Aj keď tento Lotyš v klube strávil až štyri roky, zahral si len v sedemnástich dueloch.

Stopér: Winston Bogarde (Chelsea)

Ak by na začiatku tohto storočia existovali meme obrázky, tak Bogarde by bol väčšou hviezdou Fellaini, Danilo, Bendtner a ďalší dokopy. Nákup trénera Gianlucu Vialliho z Barcelony sa veľmi rýchlo ukázal ako hrozný. V tom čase už hráč v pokročilom veku nastúpil do deviatich zápasov a kariéru ukončil.

Defenzívny záložník: Christian Negouai (Manchester City)

Kevin Keegan o ňom povedal, že je to najzaujímavejší hráč, akého "Citizens" v roku 2001 kúpili. Avšak, nastúpil iba raz na tri minúty.

Prečítajte si aj: VIDEO Hrnčár verí v druhý Bergen, Koeman spokojný nebol

Defenzívny záložník: Eric Djemba-Djemba (Manchester United & Aston Villa)

Nástupca Roya Keane sa mal prezentovať agresívnym štýlom hry, ako spomínaná legenda, no pozitívne na jeho výkonoch bolo máločo. Po dvoch rokoch na Old Trafforde sa vydal do Aston Villy. Nakoniec sa ukázalo, že meno si pokazil v dvoch a nie jednom tíme. V posledných rokoch nastupoval v Indii, Indonézii, tretej francúzskej lige a momentálne pôsobí v piatej švajčiarskej súťaži v tíme FC Vallorbe-Ballaigues.

Prečítajte si aj: VIDEO Buffon je z toho, čo sa deje, zhrozený: Už tomu vôbec nerozumiem!

Pravý záložník: Ali Dia (Southampton)

Príbeh trénera Graemeho Sounessa ste už možno počuli. V roku 1996 mu zavolal George Weah, libérijský držiteľ Zlatej lopty, aby podpísal jeho bratranca. Na telefonát takej osobnosti sa určite nedalo reagovať negatívne, hlavne keď šlo o priemerný tím. Okamžite sa ale ukázalo, že jeho futbalové schopnosti sú hrozné a dokonca vysvitlo, že Weah nikdy nevolal. Bola to len kamufláž, aby Dia dostal kontrakt. Ten dokonca platil iba štrnásť dní.

Stredný záložník: Bruno Cheyrou (Liverpool)

"Nový Zinedine Zidane", ako si Gerard Houllier v Liverpoole sľuboval. Od roku 2002 do 2006 bol jeho prakticky jediným pozitívom gól proti Chelsea, ktorým rozhodol zápas Premier League. Okrem toho hral málo a zväčša hosťoval.

Prečítajte si aj: FOTO+VIDEO Ružomberok podal skvelý výkon a silný Everton poriadne potrápil: Nakoniec to bohužiaľ nestačilo

Ľavý záložník: Bébé (Manchester United)

Neznámy mladík stál Sira Alexa Fergusona sedem miliónov libier, keď ho v roku 2010 kupoval ako najväčší prestupový omyl. Odohral len dva zápasy za áčko, aby putoval na niekoľko hosťovaní. Momentálne sa snaží na nový začiatok v La Lige.

Útočník: Park Chu-Young (Arsenal)

Možno si spomeniete na zaujímavý deadline day v roku 2011, keď Wenger kúpil hneď štyroch hráčov. Kórejčan bol jedným z nich, prišiel ako hviezda AS Monaco a okamžite dostal číslo 9. Pôsobenie na Britských ostrovoch mu ale vôbec nesadlo, za tri roky nastúpil raz.

Prečítajte si aj: VIDEO Rusnák spustil kanonádu Salt Lake, ktorý deklasoval LAGalaxy!

Útočník: Boško Balaban (Aston Villa)

Jeden z najväčších talentov chorvátskeho futbalu posilnil Aston Villu v roku 2001 za necelých šesť miliónov eur, čo bol na tú dobu a birminghamský klub veľký peniaz. Ako sa neskôr ukázalo, tak Balaban sklamal. Po ôsmich zápasoch sa vrátil do Dinama Záhreb.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články