Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Fojtíček chodí na obedy s Ibrom či Pogbom: Niekedy je ťažké byť v Anglicku sám

MANCHESTER - Alex Fojtíček (16) je prvým slovenským futbalistom, ktorý obliekol dres Manchestru United. Po prvom polroku na ostrovoch zatiaľ prevládajú pozitívne dojmy, no občas prídu aj smutné momenty.
Zdroj: instagram.com/afojty1
Zdieľajte:

"Nemal som vysnívaný konkrétny klub. Skúšali ma aj v Liverpoole či v Aston Ville a podľa mojich informácii som zanechal pozitívny dojem. Potom prišla skúška v United a všetko už išlo samé. Skvelú prácu odviedol Svetozár Pavlovič, ktorý ma zastupuje. Jedného dňa mi zavolal: Je to tam, podpíšeš zmluvu s United!", opísal transfer mladý gólman pre profutbal.sk.

Prečítajte si aj: Šesták debutoval za Poprad: Som rád, že to bol aspoň polčas

To, že je prvým Slovákom v drese Devils, Fojtíček okomentoval triezvo. "Každý mladý chlapec sníva, že raz prestúpi do veľkoklubu. Prvý Slovák alebo posledný, to je v podstate jedno. Ide o dojem, ktorý tu zanechám. Je to obrovská životná zmena. Byť v Anglicku sám, bez rodiny a priateľov, niekedy je to ťažké."

Prvé mesiace boli samozrejme zážitkom. "Človek zrazu dennodenne stretáva hráčov kalibru Rooney, Ibrahimovič, Pogba. Každý tím trénuje v centre, takže bežne sa na obede stretávame aj s najväčšími hviezdami klubu. Pozdravíme sa, pýtajú sa, či všetko ide dobre a či nepotrebujeme pomoc. Naposledy som mal napríklad regeneráciu s Matom a Herrerom. Po prvých tréningoch som sa sám seba pýtal: Čo tu vlastne robím?"

Zatiaľ čo jeho športovým vzorom je Iker Casillas, v živote sa riadi príkladom rodičov, ktorí ho naučili pokore a tvrdej práci. "Je to hlavne ich zásluha, že teraz som tu. Či existuje šanca, že to dotiahnem do Áčka? Šanca je vždy a má ju každý. Záleži na každom, ako tvrdo bude makať a čo preto obetuje. A potrebné bude aj štastie."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: profutbal.sk, hetrik.sk

Diskusia

Podobné články