Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šesták debutoval za Poprad: Som rád, že to bol aspoň polčas

POPRAD - Bývalý slovenský reprezentant Slovenska Stanislav Šesták, ktorý sa s národným dresom rozlúčil v minulom roku, sa po príchode do FK Poprad dočkal aj prvého štartu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zatiaľ išlo len o prípravné stretnutie na pôde FO ŽP Šport Podbrezová, ktoré nakoniec skončilo nerozhodne 1:1. Samotný skúsený útočník nastúpil na celý prvý polčas a dostal sa aj k nejakým zakončeniam: "Bol to môj prvý zápas po dlhšej dobe. Som rád, že polčas som vydržal. Musím si zvyknúť na spoluhráčov. Tie centre a prihrávky na mňa boli, ale musím si zvyknúť na nábehy," povedal pre náš web a TA3 rodák z Demjaty: "Trochu po dlhšej pauze a niekoľkých tréningoch cítim nohy aj lýtkami, ale to sa dá časom dokopy. Dá sa teda povedať, že to bolo v pohode."

Duel sa nehral na prírodnej tráve, ale v tomto ročnom období samozrejme na umelej, čo však samotnému Stanovi úplne nevyhovuje: "Umelú trávu veľmi nemusím, takže z toho nadšený nie som, ale na prírodnej sa nedá. Je však dobré, že máme aj takéto terény a môžeme si vyskúšať veci, ktoré budeme potrebovať aj v lige," pokračoval Šesták, ktorý kývol na ponuku Popradu z jasných dôvodov.

"V rozhodnutí prestúpiť do Popradu najviac zavážil majiteľ a celé vedenie, keďže do toho dávajú všetko, čo môžu. Chcú tvoriť futbal a celé to prostredie okolo," hovorí. Zapáčili sa mu aj ambície klubu: "Verím, že budeme na jar rozdávať radosť a ciele, ktoré máme, splníme." Tie osobné však nejako prehnané nemá: "Pomôcť mužstvu, potešiť divákov a predať svoje skúsenosti ďalej," tvrdí.

Už dlhšie avizoval, že nevie, či sa ešte rozhodne pokračovať, alebo kopačky zavesí na klinec. Nakoniec rozhodla lásku k hre. Zo svojho rozhodnutia je veľmi spokojný: "Som veľmi rád, že som naspäť doma na Slovensku, aj keď som uvažoval o konci. Robím to pre seba a pre mužstvo," dodáva Šesták.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články