Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šesták si exhibíciu užil, Karhan: Vždy, keď prídu Španieli, je to sviatok

TRNAVA - Slováci v trnavskej exhibícii legiend 35+ remizovali so Španielskom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Piatkový exhibičný zápas futbalových legiend nad 35 rokov Slovensko - Španielsko sa skončil nerozhodne 2:2. Diváci na Štadióne Antona Malatinského v Trnave mali možnosť vidieť v akcii viacero hráčov, ktorí v nedávnej minulosti patrili nielen vo svojich krajinách medzi špičku. Pre fanúšikov, ktorí mali voľný vstup, pripravili organizátori bohatý predzápasový sprievodný program. Na trávniku následne videli legendy slovenského a španielskeho futbalu, ako Miroslav Karhan, Vratislav Greško, Samuel Slovák, Stanislav Šesták, Joan Capdevila, Julen Guerrero alebo José Emilio Amavisca.

Prečítajte si aj: Slovenské legendy proti Španielom zachránila penalta z poslednej minúty

Pre divákov aj hráčov bol duel proti Španielsku sviatkom, čo potvrdila aj trnavská legenda Miroslav Karhan. "Vždy, keď prídu Španieli, je to sviatok. Stále sú to veľké futbalové osobnosti, ktoré si zaslúžia uznanie a rešpekt. Čo sa týka prípravy na tento zápas, ja osobne sa snažím udržiavať v kondícii. Po hráčskej kariére kilečká nabiehajú rýchlejšie, preto som sa neprestal hýbať. Chodím bicyklovať, hrám tenis a hokej. Čo sa týka penalty, je jedno, kto dal gól, nepýtal som sa na ňu. Všetci sme podali dobrý výkon a hrali so Španielmi vyrovnanú partiu. Bolo tu viac ľudí, ako chodí na Spartak na ligu, čo je škoda pre trnavský futbal," poznamenal.

"Užil som si to tu s chlapcami, s ktorými som v reprezentácii začínal. Niektorým som ešte v lige ako chlapec podával lopty. Bol to pre mňa zážitok a som rád, že som sa s nimi mohol stretnúť. Nechýbali ani podpichovačky, tí starší mi vraveli, že mi budú dávať krížne lopty a mám to na krídle obehať. Ale naozaj klobúk dole pre všetkými, lebo každý vo futbale niečo dokázal. Sú to všetko naozaj veľmi dobrí chlapci. Verím, že toto nebol posledný zápas so Španielmi, bolo by pekné, keby nás pozvali na odvetu. Musím povedať, že to brali veľmi vážne. Je vidno, že majú v krvi víťazstvá, určite aj dnes chceli vyhrať. Myslím, že divák si prišiel na svoje," povedal stále hráčsky aktívny Stano Šesták.

V stretnutí sa predstavil aj Vladimír Janočko, jeden z pamätníkov barážových duelov o MS 2006 proti Španielom. "Ku každému zápasu sa musí pristupovať vážne a tento nebol výnimka, aj keď išlo len o exhibíciu. Na Španielsko si z mojej hráčskej kariéry spomínam z baráže MS 2006, v Madride sme v prvom zápase prehrali vysoko 1:5. Vybehol som na ihrisko zhruba 20 minút pred koncom za stavu 1:3 a hneď sme inkasovali štvrtý gól, takže tie spomienky nie sú zrovna najpríjemnejšie. Navyše som do toho zápasu nastupoval po polročnej absencii zavinenej zranením. Prehrali sme 1:5 a bolo po našich postupových nádejách. Ale dnes sme si to všetci užili," prezradil po zápase.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, TASR

Diskusia

Podobné články