Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hološko: Dodnes ľutujem, že som poslal SMS Tarkovičovi. Bez Maka by Calzona už možno netrénoval Slovákov

BRATISLAVA - Dodnes ľutujem, že som poslal sms Tarkovičovi, spomína Filip Hološko. Bez Maka by už Calzona možno nebol trénerom Slovenska.
Filip Hološko v reprezentačnom drese.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Filip Hološko a Róbert Mak. Čo bývalého a súčasného slovenského reprezentanta spája? Vynikajúce ofenzívne schopnosti, pôsobenie v austrálskom FC Sydney a tiež nešťastná situácia a konflikt s reprezentačným trénerom.

Filip Hološko ľutuje sms Tarkovičovi

Písal sa marec 2016, keď sa Filip Hološko ospravedlnil pred prípravným stretnutím s Lotyšskom. Odvtedy ho hlavný kouč repre Ján Kozák nikdy viac nezavolal. "Dostal som informáciu, že ma povolá na zraz, išiel som za manažérom a vravel som mu, že sa mi naskytá šanca dostať sa ešte na ME, že mi na tom záleží. Lenže v poslednom zápase pred mojím odletom sa zranili traja hráči a manažér ma nechcel uvoľniť. Nakoniec ma presvedčil, bojovali sme tri kolá pred koncom o play off," spomínal Hološko v rozhovore pre Športweb na inkriminovanú situáciu.

"Tréner ma nemusel odpáliť z reprezentácie. Zabuchol predo mnou dvere, hoci boli aj iné podobné prípady a neriešil to takto radikálne. Ale nehádžem vinu len na neho, chybu som urobil aj ja, komunikácia nebola ideálna. Poslal som esemesku asistentovi Tarkovičovi. Mal som sa asi ozvať priamo pánovi Kozákovi a vysvetliť mu situáciu. Je mi to ľúto a keby sa dala táto situácia vrátiť, vyriešim to inak," sype si Hološko popol na hlavu.

Prečítajte si aj

Dávid Hancko (vpravo) a futbalisti Feyenoordu Rotterdam.Dvaja európski giganti chcú Dávida Hancka, potvrdil jeho otec

Bez Maka by už Calzona trénerom Slovákov možno nebol

V podobnej situácii je teraz spomínaný Róbert Mak, ktorý sa verejne posťažoval na prístup trénera Francesca Calzonu, ktorý ho "ťahal" z ďalekej Austrálie a pritom ho nechal zohrievať lavičku.

"Jednoznačne by mal dostať ešte šancu. Chápem, že sa ozval. Nie je jednoduché letieť 24 hodín a prekonávať desaťhodinový rozdiel. Tri-štyri dni sa spamätávate. A potom hráte osem minút v dvoch zápasoch. Robo už pre reprezentáciu niečo urobil," hovoril Hološko.

"Aj pánovi Calzonovi pomohol, pod jeho vedením vždy odviedol maximum, dal aj nejaké góly, víťazný hneď v úvode kvalifikácie proti Bosne. Keby nebolo Maka, už by možno nesedel na slovenskej lavičke ani Calzona," dodal bývalý reprezentačný kanonier.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Športweb

Diskusia

Podobné články