Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovenské legendy proti Španielom zachránila penalta z poslednej minúty

TRNAVA - Futbalové legendy potešili fanúšikov v City arene.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Piatkový podvečer patril v trnavskej City Arene futbalovým legendám Slovenska a Španielska nad 35 rokov. Pre divákov, ktorí mali vstup na stretnutie zdarma, bol ešte pred zápasom pripravený bohatý program.

Exhibičný zápas legiend - Trnava:

Slovensko - Španielsko 2:2 (1:1)

Góly: 34. Bališ, 80. Slovák (pen.) - 31. Amavisca, 70. Sanchez (pen.), ŽK: Contreras

/zápas sa hral 2x40 minút/

zostava SR: Lipčák - Poljovka, Valachovič, Greško, Zabavník, Karhan, Bališ, Sedlák, Janočko, Ujlaky, Zvara, Slovák, Štrba, Sovič, Labant, Semeník, Benčík, Ševela, Šesták

zostava Španielska: Ablanedo (Contreras) - Romerto, Juanito, Otero, Giner, Victor, Capdevila, Guerrero, Ballesta, Amavisca, Cembranos, Carrasco, Sanchez, Ezquero, Ellena, De la Red

Od úvodu sa hralo v pokojnom tempe, tak ako to pri exhibičných dueloch býva zvykom. O prvú strelu zápasu sa postaral v 3.minúte hosťujúci Guerrero, ktorý ale netrafil priestor Lipčákovej brány. O päť minút neskôr preveril Ablanedovu pozornosť Semeník. Po štvrťhodine hry posielal nepríjemný center pred bránu Šesták, Juanito odvrátil nepríjemnú loptu na roh. V polovici prvého polčasu pohrozil hlavičkujúci Benčík, skvelým zákrokom sa blysol španielsky gólman. Následne sa na oboch stranách triasla bránková konštrukcia, najprv mieril do žrde Sanchez, z protiútoku opečiatkoval brvno Benčík. Desať minút pred prestávkou sa po centrovanej lopte aj s prispením teču Zabavníka postaral o prvý gól zápasu Amavisca. O tri minúty neskôr sa presadili aj Slováci. Po nepovolenej malej domov, prestrelil španielsku hradbu z nepriameho kopu Bališ. Tesne pred odchodom do šatní sa po Zvarovej prihrávke uvoľnil Benčík, jeho pokus z hranice veľkého vápna zastavilo brvno.

Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie slovenskí futbalisti, boli to však Španieli, ktorí v úvodných minútach nastrelili dvakrát brvno Lipčákovej brány. V 54. minúte pálil spoza šestnástky nad španielsku bránu Zvara. Aktívne tempo z úvodu druhého dejstva však časom opadlo, nebezpečných príležitostí pred bránami bolo ako šafránu. V 62. minúte sa v obrovskej šanci ocitli Bališ aj dorážajúci Zvara, oboch vychytal brankár Contreras. Desať minút pred koncom zápasu fauloval v pokutovom území Zabavník a nariadenú penaltu premenil Sanchez. Dve minúty pred koncom mali výhodu pokutového kopu aj slovenskí hráči, keď brankár Contreras fauloval Benčíka. Hoci španielsky gólman vystihol smer lopty, Samuel Slovák z bieleho bodu vyrovnal na konečných 2:2.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články