Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO TOP 4 hráči, ktorí pôsobili pod Guardiolom aj Mourinhom!

BRATISLAVA - Za každej situácie, za každého hodnotenia a za každej blbosti, je súboj trénerských mágov Mourinho verzus Guardiola vždy ostro sledovaný.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Aktuálne dvaja najuznávanejší manažéri vo svete si svoju silnú rivalitu vybudovali popri pôsobení v Španielsku, kde Pep prebral svoj domáci klub FC Barcelona a José prial ponuku trénovať Real Madrid po odchode z Interu Miláno. V posledných rokoch sa mohli stretnúť len v európskych súťažiach, ale v tejto sezóne sa opäť zišli na Britských Ostrovoch a dokonca v jednom meste.

Prečítajte si aj: VIDEO Komu patrí budúcnosť? 10 hráčov, za ktorých zaplatia kluby 100 miliónov libier

José prebral po Louisovi van Gaalovi červenú časť Manchestru menom United a Pep započal novú éru v modrej časti Manchestru - City. Okrem spojitostí zmienených vyššie, ich spája ešte niečo. Trénovali a vychovávali množstvo hráčov. A v niektorých prípadoch sa stalo, že dotyčný hráč spoznal štýl trénovania oboch trénerov. Portál futbalovysvet.sk vám teraz prináša pohľad na kvarteto hráčov, ktorí pôsobili pod Portugalčanom aj Španielom a podľa odohratých zápasov, počtu trofejí a názorov na ich osobnosti a trénerské techniky si aspoň zhruba viete sami určiť, ktorému hráčovi bol kto sympatickejší.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO 7 faktov, ktoré ste o Garethovi Baleovi možno nevedeli

Zlatan Ibrahimovič

Zápasy pod Mourinhom: 93

Zápasy pod Guardiolom: 46

Trofeje pod Mourinhom: 3

Trofeje pod Guardiolom: 5

Ibrahimovič o Mourinhovi: “Ten chlapík, si povie, čo chce. Páči sa mi. Je generálom svojej armády. Ale tiež sa stará. Mourinho sa stal človekom, pre ktorého by som zomrel.

Ibrahimovič o Guardiolovi: “Guardiola začal prezentovať svoju filozofiu. Vôbec som ho nepočúval. Prečo by som mal? Bolo to založené na sračkách okolo krvi, potu a sĺz.

Prečítajte si aj: VIDEO 6 hráčov, ktorí by v lete mohli zamieriť do Premier League

Samuel Eto'o

Zápasy pod Mourinhom: 83

Zápasy pod Guardiolom: 52

Trofeje pod Mourinhom: 3

Trofeje pod Guardiolom: 3

Eto'o o Mourinhovi: “José je môj priateľ a vždy ním aj bude. Mourinho je veľmi odlišný od toho mediálneho obrazu. Je zábavný, spravodlivý a kamarátsky.

Samuel o Guardiolovi: “Viem, že si dobrá osoba a dobrý manažér. Ale po pravde, si hovno!

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO 7 futbalistov, ktorí neznášajú svojich rivalov

Cesc Fábregas

Zápasy pod Mourinhom: 69

Zápasy pod Guardiolom: 48

Trofeje pod Mourinhom: 2

Trofeje pod Guardiolom: 4

Fábregas o Mourinhovi: “Od neho som sa veľa naučil a prijal. Jeho vášeň pre futbal, jeho charakter a jeho ambícia vždy zvíťaziť. Nie je to jedoduché. Cesta, ktorou posúva hráčov aby sa zlepšovali, na mňa zapôsobila najviac.

Fábregas o Guardiolovi: “S Pepom som sa naučil futbal brať inak. Nemať žiadne konflikty a hrať podľa taktiky, to je Pep.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO 7 hudobných hviezd a tímy, ktorým patrí ich srdce

Bastian Schweinsteiger

Zápasy pod Mourinhom: 4

Zápasy pod Guardiolom: 64

Trofeje pod Mourinhom: 4

Trofeje pod Guardiolom: 5

Schweinsteiger o Mourinhovi: “Samozrejme, že odvrhnutie Mourinhom ma zaskočilo, ale stále som dúfal, že sa situácia zmení a že si za United ešte raz zahrám a to som robil do konca.

Schweinsteiger o Guardiolovi: “Medzi nami je všetko v poriadku. Máme spolu kamarátsky vzťah.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články