Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Komu patrí budúcnosť? 10 hráčov, za ktorých zaplatia kluby 100 miliónov libier

Top
BRATISLAVA - Za prestup ktorého futbalistu padne magická hranica 100 miliónov libier?
Zdroj: TASR/koláž FS
Zdieľajte:

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi ani Zlatan Ibrahimovič. Menoslov hráčov, za ktorých môže prípadný záujemca ponúknuť magickú sumu 100 miliónov libier je úplne iný. Za francúzskeho reprezentanta Paula Pogbu zaplatil Manchester United talianskemu Juventusu astronomických 105 miliónov eur (89 miliónov libier), ale možno neuplynie dlhá doba a v inom európskom klube bude pokladnica praskať ešte viac.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Futbalisti na Instagrame: Ultimátny súboj Beckhamovcov, Balotelli má novú lásku

Futbalové vlny rozvírila jedna britská stávková kancelária, ktorá si nechala urobiť odbornú štúdiu. Tá sa zamerala nielen na futbalové schopnosti hráčov, ale aj vek či možnosť vyviazať sa zo súčasnej zmluvy. Na základe toho vznikla desiatka hráčov, za ktorých môže niektorý z veľkoklubov zaplatiť aspoň 100 miliónov libier.

Alexandre Lacazette - Olympique Lyon

Desiatku vyvolených uzatvára Alexandre Lacazette, ktorý na seba upozorňuje svojimi výkonmi v drese francúzskeho Lyonu. Na svojom konte má už viac ako stovku gólov. Už dlhšiu dobu špekuluje o prestupe do väčšieho klubu, hoci má stále platnú zmluvu na dva a pol roka. Prednedávnom naznačil odchod z Olympique. V minulosti upútal pozornosť niekoľkých anglických tímov, najviac sa hovorilo o interese londýnskeho Arsenalu. Samotný zakončovateľ však nevylučuje ani angažmán v Barcelone, kde už pôsobí jeho bývalý spoluhráč Samuel Umtiti.

Yannick Ferreira Carasco - Atlético Madrid

Slušný balík by mohol stáť aj Ferreira Carasco, ktorého si nemôžu vynachváliť v madridskom Atléticu, ale už aj v belgickej reprezentácii. V nej debutoval pred dvoma rokmi a od tej doby stihol odohrať šestnásť zápasov s bilanciou štyri góly.

Philippe Coutinho - FC Liverpool

V brazílskej reprezentácii si premiérový štart pripísal už pred siedmymi rokmi. Šikovný krídelník pôsobí v Liverpoole, kde v januári podpísal novú päťročnú zmluvu. S tridsiatimi gólmi v Premier League je najproduktívnejším Brazílčanom v tejto súťaži.

Eden Hazard - Chelsea Londýn

Pochádza s futbalovej rodiny, v ktorej sa tejto hre venovala dokonca aj jeho matka a pozadu nezostávajú ani jeho traja bratia. Prvý zápas v seniorskej reprezentácii odohral už v necelých osemnástich rokoch, má za sebou účasť na svetovom aj európskom šampionáte. Veľké meno si urobil vo francúzskom Lille, od roku 2013 oblieka dres aktuálneho lídra Premier League. Záujem o jeho služby vraj prejavil španielsky Real Madrid, ktorý by mohol začať rokovania s Chelsea už cez leto. Sám Hazard počas minulého roka sám povedal, že dlhodobé zotrvanie svojej osoby na Stamford Bridge nemôže zaručiť.

Marco Verratti - PSG

Verratti je poslednú dobu v kurze a môže za to predovšetkým výkony vo francúzskom Paríž St. Germain, ktorého ho už katapultovali aj do talianskej reprezentácie. V minulosti sa o jeho služby zaujímali giganti ako Barcelona či Bayern Mníchov, no vtedy im povedal rázne nie a zostal v Paríži. To sa však v blízkej dobe môže zmeniť.

Neymar - FC Barcelona

Hviezdy katalánskeho giganta zastupuje Neymar, neoddeliteľná súčasť útočnej trojice, ktorá naháňa strach obranám súperov. Liga majstrov, La Liga, Európsky superpohár či olympijské zlato. To všetko a ešte oveľa viac ma na svojom konte tento brazílsky kúzelník a to má stále iba 25 rokov. Odchod z Barcelony môže byť možno nereálny, no prednedávnom sa objavili informácie o záujme Manchestru United, ktorý je ochotný zaplatiť jeho výkupnú klauzulu zakotvenú v novej zmluve. A to sa bavíme o sume 200 miliónov eur.

Paulo Dybala - Juventus Turín

Pred časom sa rozprávalo o jeho prestupe z Palerma do Juventusu. Tam sa chytil skvelo, a tak nie je vylúčené, že by mohol čoskoro meniť dres. V utorok dvoma gólmi zostrelil Barcelonu a vďaka podobným výkonom môže zaujať majiteľov európskych gigantov. Aj pozícia v tomto rebríčku naznačuje, že by prípadná prestupová suma mohla byť skutočne zaujímavá.

Antoine Griezmann - Atlético Madrid

Bol jedným z ťahúňov francúzskej reprezentácie na ceste do finále domácich majstrovstiev Európy. Veľký záujem o neho prejavil Manchester United a José Mourinho vyhlásil, aspoň podľa Sky Sports, že by nemal problém opäť prekonať rekordnú sumu za prestup. Dvadsaťpäťročný francúzsky ofenzívny hráč sa dostal do veľkej trojky medzi Cristiana Ronalda a Lionela Messiho pri výbere najlepšieho hráča a zdá sa, že časom by mohol atakovať aj priečku najvyššiu.

Harry Kane - Tottenham

Anglický útočník je tiež žiadaným zbožím, dvadsaťtriročnému útočníkovi Tottenhamu by mohol byť čoskoro londýnsky dres tesný a záujemcovia sa rozhodne nájdu. V decembri minulého roka podpísal s Tottenhamom novú zmluvu o ďalšie dve sezóny, v klube zo severného Londýna tak zostane minimálne do roku 2022. Pokiaľ sa samozrejme nenájde niekto ochotný zaplatiť astronomické odstupné.

Pierre-Emerick Aubameyang - Borussia Dortmund

V Dortmunde dáva jeden gól za druhým a je mu celkom jedno, v akej je to súťaži. Reprezentant Gabonu je známy aj maskami pri oslavách gólu, omnoho pozoruhodnejšie sú jeho výkony na trávniku. Jeho univerzálnosť spolu s produktivitou môže byť tým, čo by z neho mohlo čoskoro urobiť najdrahšieho futbalistu sveta. V posledných dňoch sa dosť hlasno vraví o záujme milánskeho AC, jeho nový majitelia ho dokonca majú označeného ako vysnívaný prestup.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články