Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO 7 faktov, ktoré ste o Garethovi Baleovi možno nevedeli

Top
BRATISLAVA – Gareth Bale, hviezda Walesu a Realu Madrid, je snáď takmer všetkým fanúšikom futbalu dôverne známy. Aj tak sa občas nájde niečo, čo aj veľkých priaznivcov prekvapí.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Debut v šestnástich

Gareth Bale prvýkrát zistil, ako je to nosiť reprezentačný dres po 180 minútach seniorského futbalu! V zápase proti Trinidadu a Tobagu, ktorý Wales vyhral 2:1, sa stal najmladším hráčom, ktorý kedy hral za reprezentáciu. Mimo toho si pripísal asistenciu na víťazný gól. Vo Football League debutoval až o 40 dní neskôr. Vo veku 16 rokov a 275 dní si Bale zahral proti Milwallu a bol pri výhre 2:0.

Prečítajte si aj: VIDEO Emotívne stretnutie: Dojatý Messi sa stretol so svojím idolom

Spoluhráč Rooneyho v reprezentácii?

Vďaka postupu Walesu na majstrovstvá Európy, ktoré sa konalo vo Francúzsku, je už celkom známym faktom, že si Gareth mohol zahrať po boku Wayna Rooneyho. Jeho babička je totiž pôvodom z Anglicka. On sám sa však rozhodol pre Wales a za Anglicko nikdy nechcel hrať. Vyhlásil tiež, že ho Anglická futbalová asociácia nekontaktovala.

Oslava ako obchodná značka

Toto je veľmi zaujímavé. Oslava v podobe srdca vytvoreného pomocou rúk je venovaná jeho priateľke Emme Rhys-Jonesovej, čo je veľmi sympatické. Podľa niektorých informácii vďaka právam na tento symbol inkasuje okolo troch miliónov libier.

Najobľúbenejšie číslo

Číslo, ktoré nosí na svojom drese v Reale Madrid aj Walesu, číslo jedenásť, je jeho najobľúbenejším. Cesta k nemu však bola tŕnistá. Pri svojom reprezentačnom debute mal číslo sedemnásť a neskôr obliekal dres s trojkou. V Southamptone mal pritom tridsaťsedem a neskôr dvadsaťdva. Po prestupe do Tottenhamu na neho vyšla šestnástka a ako ľavý obranca neskôr nosil obvyklú trojku. Až od roku 2012 na neho konečne vyšiel dres s číslom jedenásť.

Gareth Bale - olympijský víťaz v behu na 100 metrov?

Hviezda Realu bola oficiálne vyhlásená za najrýchlejšieho hráča sveta podľa štúdie mexického klubu Pachuca, keď mu bola nameraná rýchlosť 26,9 km/h, dokonca s loptou na kopačkách. Futbalistom sa vlastne vôbec nemusel stať. Ako štrnásťročný zabehol stovku za 11,4 sekundy. Pokiaľ by sa dal na dráhu šprintéra, mal by Usain Bolt ťažkého súpera.

Alkohol mu nechutí

Rovnako ako jeho tímový spoluhráč Cristiano Ronaldo, ani Gareth Bale nepije alkohol, Niekoľkokrát vyhlásil, že pitie nemá rád. "Nie je to fakt, že som sa rozhodol, že nebudem piť alkohol. Jednoducho mi to nechutí," povedal v jednom z rozhovorov.

Obľúbený trik? Takzvaný side-step

Bale, to nie je len skvelá ľavačka, sila a rýchlosť, ktorú jeho súperi poznajú naozaj dobre a niektorých z nich ešte dnes budí zo spánku. V mnohých situáciach sa preukazuje aj jeho výborná práca s loptou a telom. Takzvaný side-step, teda niečo ako klamanie telom, veľmi rýchlou kľučkou a to Bale rád využíva. Obrancu pošle na druhú stranu a vďaka svojej akcelerácii sa ľahko dostane za jeho chrbát.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, 90min.in

Diskusia

Podobné články