Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO Žilinská senzácia v Lige majstrov, alebo ako Šošoni privítali európskych gigantov

BRATISLAVA - Tentokrát sa v rubrike Návrat spolu vrátime do sezóny 2010/2011 a zaspomíname si na účinkovanie Žiliny v Lige Majstrov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Žilinčania ako úradujúci majster Slovenska dostali miesto v druhom kvalifikačnom kole najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. Prvým súperom pre Šošonov bol tím z Malty, Birkirkara F.C.

Prečítajte si aj: VIDEO Historický úspech aký nemá obdobu: Panenkovský dloubák podčiarkol fascinujúci zlatý Belehrad!

Európska jazda skončila takmer na začiatku

Slovenský majster vycestoval na Maltu ako jasný favorit tohto dvojzápasu a chcel to potvrdiť už na pôde súpera. Namotivovaní domáci po postupe cez andorský FC Santa Coloma odmietli Žilinčanom robiť len tréningového sparing partnera.

A tak z Andorry prišla nepríjemná a šokujúca správa. Žilinčania na Malte senzačne prehrali 0:1, keď inkasovali už v prvej minúte z kopačky Vukanaca.

Do odvety tak zverenci Pavla Hapala šli s jednoznačným cieľom. Otočiť skóre vo svoj prospech a vybojovať očakávaný postup do ďalšieho predkola.

Žilinčanom sa podarilo prekonať súperovu obranu už v 20. minúte zásluhou obrancu Piačeka, ktorý hlavou usmernil center Rilkeho z pravej strany k ľavej žrdi - 1:0. Druhý gól mal na kopačke Oravec, ktorý však nedočiahol na Ježovu prihrávku pred prázdnu bránu. Maltský klub sa po inkasovanom góle osmelil, z čoho rezultovali dve šance Michaela Galeaa, pričom pri druhej Dúbravka musel zasiahnuť. V rozpätí 34. až 36. minúty Oravec nevyužil tri gólové šance, neskôr pripravil ideálnu streleckú pozíciu pre Lietavu, no ani ten si nepotykal so zakončením.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Zaspomínajme si: Petržalská jazda Európou, alebo ako Artmedia v Lige majstrov zahanbila gigantov!

Žilinské šance pribúdali, no postupový gól stále neprichádzal. V 74. minúte to vyšlo Lietavovi, keď sa odvážne vrhol do súboja s brankárom a jeho gól v tej chvíli posúval Žilinu do 3. predkola - 2:0. Domáci nepoľavili v aktivite a naďalej boli lepším tímom. V 84. minúte našiel Ježov center hlavu Oravca, no opäť sa vyznamenal Lovizon. Birkirkara s blížiacim sa koncom zápasu otvorila hru, no na kontaktný gól už jej hráči nenašli dostatok síl. Naopak, Žilinčania zásluhou Oravca spečatili postup už v nadstavenom čase ďalším gólom - 3:0.

MŠK Žilina - FC Birkirkara 3:0 (1:0)
Góly:
20. Piaček, 74. Lietava, 90.+2 Oravec. Rozhodovali: Szabó - Kispal, Varga (všetci Maď.), ŽK: Lietava, Angelovič - M. Galea, Buhagiar, P. Fenech, 5511 divákov.
/prvý zápas 0:1, do 3. predkola postúpila Žilina/

Žilina: Dúbravka - Angelovič, Piaček, Šourek, Mráz - Rilke (70. Poliaček), Jež, Bello (90.+2 Guldan), Majtán (58. Zošák) - Oravec, Lietava

V ďalšom predkole dostali Žilinčania za súpera bulharský Litex Loveč. Slovenský zástupca opäť cestoval na prvý zápas na ihrisko súpera, odkiaľ si priviezol dobrý výsledok do odvety. Šošoni remizovali v Bulharsku 1:1, keď jediný gól žlto-zelených strelil Tomáš Majtán.

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO MS2002: Brazílska samba, francúzska hanba či kórejský podvod

Do odvety tak šli Žilinčania určite s lepším pocitom ako v minulom dvojzápase s Birkirkarou. Hostia ale neskladali zbrane a chceli zabojovať o postup.

V 50. minúte zaskočil žilinských fanúšikov gól hostí, keď sa presadil Sandrinho, no už o dve minúty vyrovnával Emil Rilke - 1:1. V 70. minúte prišla veľká radosť domácich, keď sa presadil kanonier MŠK, Tomáš Oravec - 2:1. Definitívu postupu dal Žilinčanom v 84. minúte Momodou Ceesay.

MŠK Žilina - Litex Loveč 3:1 (0:0)
Góly:
52. Rilke, 70. T. Oravec, 84. Ceesay - 50. Sandrinho ŽK: 22. Galatto, 24. I. Popov, 61. Niflore, 71. N. Jelenkovič, 73. Berberovič (všetci Litex), ČK: 54. I. Popov (za faul, po druhej ŽK), 8123 divákov

V play-off o skupinovú fázu proti Sparte

Žilina čakala na meno súpera v play-off Ligy Majstrov. Bude to švajčiarsky Bazilej, belgický Anderlecht, dánska Kodaňm či izraelský Hapoel Tel Aviv? V koši nasadených mužstiev bolo ale ešte jedno mužstvo - česká Sparta Praha. A práve tú prisúdil los žilinským futbalistom. Šošoni tak dostali možno papierovo najslabšieho súpera, no o to viac zaujímavého.

Prečítajte si aj: Číňania začínajú loviť medzi slovenskými hviezdami: Lukratívna ponuka na oporu repre

Sparťania sa netajili vysokými ambíciami a jasným cieľom - postúpiť cez Žilinu do skupinovej fázy. To však ale nevedeli, čo si pre nich chystá Momodou Ceesay. Prvý zápas sa hral na pražskej Letnej. Žilinčania s cieľom uhrať čo najlepší výsledok do odvety vstúpili do zápasu nebojácne. V prvom polčase fanúšikovia gól nevideli a tak sa čakalo nato, čo prinesie polčas druhý. V 51. minúte zavládlo v Prahe hrobové ticho. Momodou Ceesay strelil krásny gól, keď najprv nasadil jasličky hráčovi Sparty a následne prepálil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:0! Následne prišiel veľký tlak domácich, no Šošonov podržal brankár Martin Dúbravka. Z rýchlych protiútokov sa množili i šance Žiliny na zvýšenie náskoku, no druhý gól neprichádzal. Ten prišiel až v 73. minúte, keď si loptu po rohovom kope našiel Tomáš Oravec a bolo 2:0! Žilinčania si tak do domácej odvety viezli sľubný dvojgólový náskok.

Zostava Žilinčanov v Prahe: Dúbravka - Ľ. Guldan, Piaček, Pečalka, Patrik Mráz - Rilke, Bello, Jež, T. Majtán - Ceesay, T. Oravec

Sparta ale zbrane neskladala a pred odvetou si stále verila. "Streliť dva góly Žiline? Žiadny problém," znelo z kabíny českého majstra. Hostia sa ale trošku precenili. Už v 18. minúte vystrihol Ceesay parádne nožnice a rozjasal celé Slovensko - 1:0.

Momo Ceesay strihá parádne nožnice

Hostia následne Pod Dubňom nepremenili ani pokutový kop. Kladrubského bravúrne vychytal skvelo chytajúci Martin Dúbravka. Sparta tak Žiline nestrelila ani gól a do skupinovej fázy postupovali žlto-zelení!

MŠK Žilina (SR) – AC Sparta Praha (ČR) 1:0 (1:0) – do skupinovej fázy LM 2010/2011 postupuje MŠK Žilina
Gól:
18. Ceesay, ŽK: 54. Pečalka, 55. Rilke – 37. Kladrubský, 40. Kucka, 52. Vachoušek, rozhodovali: Olegário Benquerenca – Bertino Miranda, Joao Santos – Artur Soares Dias, Carlos Xistra (všetci Portug.), 10 892 divákov (vypredané)

Žilina: Dúbravka – Ľ. Guldan, Piaček, Pečalka, Patrik Mráz – Rilke (90.+ Zošák), Bello, Jež, T. Majtán (74. P. Poliaček) – Ceesay (80. Sergio Vittor) – T. Oravec

Sparta: J. Blažek – Adiaba Bondoa (46. Kweuke), Hoheneder, Hejda, Pamič (86. Třešňák) – Kladrubský – Sionko (61. Kadeřábek), Vachoušek, Kucka, Krejčí – Wilfried

Hlasy po postupe Žiliny a vypadnutí Sparty:

Pavel Hapal tréner Žiliny: „Mám to šťastie trénovať Žilinu, ktorá má veľmi kvalitné mužstvo a dokázala to aj postupom do skupiny Ligy majstrov. Je to nesmierne krásny pocit a ja som rád, že sa nám to podarilo. Sparta hrala oveľa lepšie ako minulý týždeň v Prahe. Keby Sparta premenila penaltu, mohlo to ešte byť zaujímavé. Domáci fanúšikovia nás hnali za postupom, túžili po vyššom víťazstve. Veľmi by som si prial, aby sme v skupine dostali jeden z dvojice kvalitných španielskych tímov – Real Madrid alebo FC Barcelona.“

Jozef Chovanec tréner Sparty: „V odvete sme chceli hrať oveľa presnejšie, ale nedarilo sa nám to. Náš výkon však poznačilo aj to, že sme neboli kompletní. Zopakoval sa scenár z Prahy, keď o osude stretnutia rozhodla úvodná šanca zápasu. Mala ju Žilina, premenil ju Ceesay a to bol hlavný dôvod nášho neúspechu. Hrali sme o postup do Ligy majstrov, musíme sa však uspokojiť len s Európskou ligou UEFA. Veľa ľudí pred touto konfrontáciou tvrdilo, že Žilina nie je súperom pre Spartu a vidíte ako to napokon dopadlo. Ja osobne považujem slovenský futbal za veľmi kvalitný. Trénerská práca nie je len o tom ´ružovom´, prináša so sebou aj množstvo ťažkých chvíľ a ja teraz prežívan jednu z nich.“

Róbert Jež, kapitán MŠK Žilina: „Myslím, že je to najväčší úspech pre všetkých chalanov v kabíne. Postúpili sme do hlavnej súťaže LM a to je veľký úspech. Bolo to dosť nervózne. V prvom polčase sme mali aj viaceré ďalšie šance. Druhý polčas po príchode Kweukeho už sme mali v obrane problémy. Vedeli sme, kade vedie cesta, tá viedla cez pozornú obranu.“

Tomáš Oravec, útočník MŠK Žilina: „Presne takto sme si to predstavovali – dať čo najskôr gól a viesť 1:0. Toto nás upokojilo a Sparta musela otvoriť hru.“

Prečítajte si aj: VIDEO+FOTO Zaspomínajme si: Petržalská jazda Európou, alebo ako Artmedia v Lige majstrov zahanbila gigantov!

Ohlasy médií na postup Žiliny:

iDnes.cz: „Liga majstrov v Česku nebude, raduje sa Slovensko. Sionko nedal, potom trafil Ceesay. Ani penalta nepomohla: Žilina – Sparta 1:0. Futbalisti Sparty v žilinskej odvete nedokázali otočiť nepriaznivé skóre.“

Lidovky.cz: „Žilina oslavuje postup do Ligy majstrov, Sparťania nedali gól ani z penalty.“

blesk.cz: „Čo chcete, keď nedáte ani penaltu. Dať dva góly Žiline? Žiadny problém, hovorili pred zápasom Sparťania. Realita? Zahodili všetko, čo mohli.“

Skupinová fáza plná atraktívnych súperov

Skupinovú fázu vyžrebovali 26. augusta 2010 v Monacu. Žilinčania dostali do skupiny ruský Spartak Moskva, francúzsky Olympique Marseille a hviezdnu londýnsku Chelsea! V tom momente všetci vedeli, že Pod Dubňom sa odohrajú tri skvelé futbalové zápasy. Po predražených lístkoch sa len tak zaprášilo a obchodníci s lístkami si určite kvalitne zarobili.

Prvé kolo do Žiliny priviedlo práve najväčšieho favorita skupiny - londýnsku Chelsea. Carlo Ancelotti nenechal nič na náhodu a na Slovensko prišiel s poriadne nadupanou zostavou, veď mená ako Petr Čech, Branislav Ivanovič, Michael Essien, Nicolas Anelka, Daniel Sturridge, Florent Malouda či kapitán John Terry, boli v tom čase veľkými hviezdami futbalového sveta.

Podľa predpokladov vypredaný štadión Pod Dubňom očakával zaujímavý futbalový duel. Už v 13. minúte zápasu padol prvý gól. Po akcii Benayouna dal prvý gól do žilinskej siete Michael Essien. V 24. minúte prihrával Malouda Anelkovi, ktorý strelil gól už na 2:0 pre Londýnčanov. Už o štyri minútky neskôr bolo 0:3. Terryho hlavičku do brvna dorážal do brány dvojgólový Nicolas Anelka. V prvom polčase tak diváci videli očakávané tornádo z Londýna a hostia zaslúžene viedli 3:0.

Do druhého polčasu vstúpili opäť lepšie hostia. V 48. minúte totiž Daniel Sturridge zvyšoval už na hrozivých 4:0. V 54. minúte vybuchla celá Žilina radosťou. Po kombinácii pred šestnástkou prišiel center pred Čecha, ktorý zaváhal a lopta mu vypadla. Chybu v obrane potrestal Tomáš Oravec, ktorý poslal loptu do siete - 1:4! Domácim sa síce už nepodarilo skorigovať skóre zápasu, no zaujímavosťou je, že Šošoni prestrieľali Chelsea v pomere 22:13. MŠK Žilina tak v prvom zápase podľahla londýnskej Chelsea výsledkom 1:4.

MŠK Žilina - Chelsea FC 1:4
Gól:
54. Oravec - 13. Essien, 24. a 28. Anelka, 47. Sturidge

MŠK Žilina: Dúbravka - Guldan, Pečalka, Piaček, Mráz - Bello, Jež - Rilke, Ceesay, Vladavič - Oravec

Chelsea FC: Čech - Ivanovič, Alex, Terry, Zhirkov - Essien, Mikel, Benayoun - Sturidge, Anelka, Malouda

Prehra v Moskve

V ďalšom kole cestovali Šošoni do Moskvy. Tam sa im do cesty postavil moskovský Spartak. V zápase 1. kola F-skupiny prehrali Žilinčania na domácom ihrisku s FC Chelsea 1:4, zatiaľ čo Spartak triumfoval na ihrisku Olympique Marseille najtesnejším rozdielom 1:0. Z 20-členného kádra, ktorý do Moskvy zobral kouč Žiliny Pavel Hapal, sa na zápasovú súpisku nezmestili tretí brankár Rakovan a stredopoliar Babatounde Bello. Druhý menovaný nebol k dispozícii pre zdravotné problémy. Ani v Moskve sa Žilinčanom bodovať nepodarilo. Po dvoch góloch Ariho a jednom góle Ibsona prehrali žlto-zelený v Moskve 0:3.

Žilina v Marseille siahala na body

Následne Žilina opäť cestovala von. Tentokrát hráči MŠK nastúpili vo Francúzsku proti slávnemu Olympique Marseille. Už v 3. min ustál v domácej šestnástke súboj s Diawarom útočník MŠK Ceesay, obranca Olympique ho následne jednoznačne fauloval, no píšťalka maďarského arbitra Vada zostala nemá. V 31. min viditeľne zahral rukou vo vlastnom pokutovom území stopér MŠK Piaček a Maďar Vad vrátil hosťom požičané, keď opäť neukázal na biely bod.

Len tri minúty trvalo domácim po zmene strán, aby strelili vytúžený gól. V 48. min najskôr unikal Valbuena, loptu mu čistou vkĺzačkou vypichol Angelovič a hoci sa odkop Piačeka ešte obtrel o Gignaca, Olympique kopal rohový kop. Ten zahral Lucho González na hlavu Diawaru a Dúbravkovi prekĺzla lopta pomedzi ruky do siete – 1:0. Tento okamih paradoxne nabudil viac hosťujúci tím. Ten sa v 59. min dostal do svojej najväčšej príležitosti dovtedajšieho priebehu, keď Ceesay predĺžil hlavou loptu na Majtána, ktorého prehodenie v poslednej chvíli zneškodnil výborným vybehnutím Mandanda.

Prečítajte si aj: VIDEO Ronaldo vrátil fanúšikom Realu ich povzbudzovanie: Choďte do pi*e, sku*venci!

Domáci kapitán sa vyznamenal aj o tri minúty neskôr, keď sa po výbornej prihrávke z vlastnej polovice dostal do skvelej pozície Jež, ľavačkou dobre vystrelil, ale Mandanda loptu vyrazil na roh. Kouč Žiliny Hapal potom poslal na trávnik postupne Rilkeho, Oravca a Vladaviča, ani im sa však nepodarilo prelomiť defenzívu l´OM. Naopak, Žilina mohla inkasovať aj druhý gól, ale ani ďalší striedajúci hráč Rémy či Valbuena neboli úspešní. A keď v 90. min poslal svoj sľubný strelecký pokus nad Oravec, domáci sa mohli radovať z dôležitého víťazstva 1:0.

Olympique Marseille (Fr.) – MŠK Žilina (SR) 1:0 (0:0)
Gól: 48. S. Diawara, ŽK: 48. Valbuena, 49. Taiwo, 52. A. Ayew, 83. Mbia – 78. Ľ. Guldan, rozhodovali: István Vad – György Ring, Zsolt Szpisják – Sándor Szabó, Tamás Bognár (všetci Maď.)

Marseille: Mandanda – Azpilicueta, S. Diawara, Heinze, Taiwo – Lucho González (75. Abriel), Mbia, A. Ayew – Valbuena, Gignac (83. É. Cissé), Brandao (66. Rémy)

Žilina: Dúbravka – Angelovič, Piaček, Šourek, Leitner – Gergel (63. Rilke), Guldan, Zošák (79. Vladavič), Jež – Ceesay, Majtán (68. Oravec)

Na snímke Diawara strieľa jediný gól zápasu

Veľká európska facka

Po dobrom výkone v Marseille si Žilinčania trúfali na Francúzov i v domácom prostredí. "Získa Žilina prvé body?," pýtali sa fanúšikovia po celom Slovensku. Nádej bola, najmä po tom, ako Šošoni odohrali vyrovnanú partiu na horúcej francúzskej pôde. Prišlo ale veľmi rýchle vytriezvenie.

Francúzsky celok vstúpil do zápasu sebavedomo a bolo vidno, že dnes sa nechcú strachovať o výsledok. Čo vyviedlo Marseille v prvom polčase Žilinčanom, ktorí chceli získať historické body v Lige majstrov, sa volá krátky proces. Hostia od prvého dotyku s loptou ovládli stred poľa, jednoducho kombinovali, ľahko si vytvárali šance a postupne začali strieľať aj góly. Po desiatich minútach bolo ešte 0:0, ale Olympique mal 75-percentné držanie lopty a gól visel vo vzduchu. Prišiel v 12. min, keď po zbytočnom faule Vittora predĺžil priamy kop Cheyroua do siete Gignac. O deväť minút neskôr ten istý hráč zužitkoval skvelú prihrávku Kabourého a Šourek s Dúbravkom mu v závere akcie robili len elegantné garde - 0:2. Tretí klinec do rakvy domácich postupových nádejí prišiel v 24. min z hlavy Argentínčana Heinzeho po rohovom kope. Bol to desiaty strelecký pokus hostí a zo štvrtého priameho ohrozenia bránky tretí gól. V 36. minúte ešte dokonal prvopolčasovú zkazu Rémy - 0:4.

V úvode druhého dejstva naznačil ešte aké-také ambície "žlto-zelených" Vladavič, vystrelil ale vedľa Mandandovej bránky a vzápätí Šourek mieril len do nočnej oblohy. Potom prišla na druhej strane ďalšia akcia z futbalovej moderny á la Marseille a Valbuenov center poslal už prakticky do odkrytej bránky Lucho González - 0:5. Neubehli ani tri minúty a po Gignacovej presnej hlavičke už svietilo na ukazovateli skóre hrozivých 0:6! Na zavŕšenie tenisového "kanára" nepotrebovali hostia pod Dubňom ani hodinu hry. V 63. min pridal Argentínčan Lucho González siedmy gól suverénne hrajúceho francúzskeho tímu a domáci už boli zrelí tak maximálne na uterák. Štyri minúty pred koncom mal ideálnu príležitosť na čestný úspech Majtán, ale po priťuknutí od Oravca namieril len do brvna hosťujúcej bránky.

MŠK Žilina (SR) - Olympique Marseille (Fr.) 0:7 (0:4)
Góly: 12., 21. a 54. Gignac, 52. a 63. Lucho González, 24. Heinze, 36. Rémy, ŽK: 45. Pečalka (Žilina), rozhodovali: Stefan Johannesson - Stefan Wittberg, Magnus Sjöblom - Jonas Eriksson, Magnus Ahlsén (všetci Švéd.), 9664 divákov

Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Pečalka, Šourek, Leitner - Jež, Bello, Vittor (34. Zošák), Vladavič (60. Gergel) - Ceesay (78. T. Majtán), T. Oravec

Olympique: Mandanda - Azpilicueta, S. Diawara, Mbia, Heinze (62. Taiwo) - Kaboré, Benoit Cheyrou - Lucho González - Rémy, Gignac (72. Brandao), Valbuena (62. A. Ayew)


Žilinský zázrak v Londýne?

Po zdrvujúcom debakli od Marseille čakala Žilinčanov ešte väčšia hrozba. Cestovali na Stamford Bridge a viacerí si mysleli, že príde ďalší obrovský debakel. Chelsea nastúpila v mierne pozmenenej zostave, no stále boli na ihrisku hviezdy ako Ivanovič, Ramires, Malouda, Drogba či Sturridge.

Domáci v úvode zatlačili slovenského majstra pred jeho šestnástku. Žilinčania sa prvýkrát osmelili v 5. min, Majtánov center však bez problémov chytil Turnbull. Viac ako tisíc hosťujúcich fanúšikov vybuchlo radosťou v 19. min – Bello si na hranici pokutového územia narazil loptu s kapitánom Ježom a šikovne špicom namieril k ľavej žrdi – 0:1.

Na snímke prekonáva Žilinčan Bello brankára Chelsea

Hráči Žiliny tak siahali po obrovskom úspechu. Domáci sa ale nevzdávali a do druhého dejstva vkročili s cieľom otočiť skóre zápasu. V 51. min prešiel Kalouov center z ľavej strany celým hosťujúcim pokutovým územím a na zadnej žrdi osamotený Sturridge už nemal problém poslať loptu za Dúbravkov chrbát – 1:1. Tlak domácich neustále narastal, no Šošoni sa bránili ako sa len dalo. V 75. min sa po peknej kombinácii dostal za chrbát žilinskej obrany Drogba, no zakončenie nezvládol. Ďalšiu veľkú možnosť mal v 83. min Malouda, strieľal však len do bočnej siete. Ten istý hráč však už bol v 86. min predsa len úspešný, keď do slovenskej siete dorazil loptu po centri Anelku a vyhratom hlavičkovom súboji Drogbu – 2:1. Žilinčania i napriek tomu, že podali skvelý výkon, opäť aj z Londýna odchádzali naprázdno.

Chelsea Londýn – MŠK Žilina 2:1 (0:1)
Góly: 51. Sturridge, 86. Malouda - 19. Bello, ŽK: 80. Ramires (Chelsea), rozhodovali: Schörgenhofer – Hoxha, Strudl – Brugger, Drachta (všetci Rak.), 40 266 divákov

Chelsea: Turnbull – Paulo Ferreira, Bruma, Ivanovič, Van Aanholt – Ramires, McEachran (90.+ Mellis), F. Malouda – Kakuta (46. S. Kalou), Drogba, D. Sturridge (74. Anelka)

Žilina: Dúbravka – S. Angelovič, Piaček, Pečalka, Gergel – Ľ. Guldan – T. Majtán (85. P. Poliaček), Bello, Jež, Vladavič (90. Rilke) – T. Oravec (65. Ceesay)

Dôstojná rozlúčka s Ligou Majstrov

Žilinčania v poslednom zápase skupinovej fázy hostili Spartak Moskva. Už s jasným posledným miestom chceli aspoň získať nejaký ten bodík do tabuľky. Zápas poznačilo najmä vyčínanie hosťujúcich fanúšikov, ktorí zahádzali plochu pyrotechnikou a rozhodca zápas prerušil. Následne sa všetko vyriešilo a mohlo sa hrať. Prvý polčas ale nepriniesol priveľmi futbalovej krásy a skončil sa bezgólovou remízou.

Prečítajte si aj: VIDEO Stoch dostal nečakanú ponuku na hosťovanie, všetko stopli požiadavky Fenerbahce

Do druhého polčasu vstúpili fantasticky domáci hráči. V 48. minúte ich do vedenia poslal Tomáš Majtán, keď hlavičkou upratal loptu do ruskej brány - 1:0. Už o šesť minút ale bolo vyrovnané. Skvelú loptu za obranu dostal Alex a jeho samostatný nájazd na Dúbravku skončil vyrovnávajúcim gólom - 1:1. Neprešlo ani 8 minút od vyrovnania a prišla ďalšia rana pre Žilinčanov. Stratu lopty na polovici hostí využili hráči Spartaka Moskva na rýchly protiútok. McGeady našiel Alexa a ten krížnou prihrávkou vyzval ku gólu Ibsona. Ten v sklze poslal loptu za Dúbravkou chrbát - 1:2. V 77. minúte zápasu ešte videl Ibson červenú kartu po hrozivo vyzerajúcom zákroku na Rilkeho. Žilinčania už ale nedokázali vyrovnať a Spartaku podľahli po výsledku 1:2.

MŠK Žilina (SR) – Spartak Moskva (Rus.) 1:2 (0:0)
Góly:
48. T. Majtán – 54. Alex, 61. Barreto Ibson, ŽK: 25. Ľ. Guldan, 45.+ Bello, 45.+ P. Poliaček, 49. Piaček, 75. Pečalka – 66. K. Kombarov, ČK: 77. Barreto Ibson (Spartak), rozhodovali: Kevin Blom – Angelo Boonman, Rob van de Ven – Richard Liesveld, Ed Janssen (všetci Hol.), 7208 divákov

Žilina: Dúbravka – S. Angelovič, Piaček, Pečalka, Gergel – Ľ. Guldan – T. Majtán (83. Patrik Mráz), Bello, Jež (69. Ceesay), P. Poliaček (46. Rilke) – T. Oravec

Spartak: Dikaň – K. Kombarov (83. A. Ivanov), Marek Suchý, Stranzl, Makejev (55. Ozobič) – Barreto Ibson, Šešukov – McGeady, Alex, D. Kombarov – A. Kozlov (46. Drinčič)


Žilinčania sa tak po šiestich zápasoch v skupinovej fáze Ligy Majstrov rozlúčili s pohárovou Európou bez zisku jediného bodu. Aj napriek debaklu proti Marseille sa ale nemali začo hanbiť. Dokázali potrápiť pyšnú lodnýnsku Chelsea na jej ihrisku, rovnako tak slávne Marseille. Na sezónu 2010/2011 tak určite Šošoni budú spomínať iba v dobrom, pretože Žilina dôstojne reprezentovala Slovensko v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži.

Konečné poradie v skupine F
Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, mskzilina.sk, pravda.sk

Diskusia

Podobné články