Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sme lepší ako v minulej sezóne, vyhlásil Van Gaal

Manchester sa po 169. futbalovom derby odel do červenej. United prerušili štvorzápasovú sériu prehier so City a po prvý raz od novembra 2013 v tabuľke anglickej Premier League preskočili svojho mestského rivala. Po triumfe 4:2 sú na treťom mieste so stratou jediného bodu na Arsenal Londýn.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Citizens po rýchlom góle Sergia Agüera rozjasali modrý sektor v "Divadle snov", no domáci kontrovali už o päť minút neskôr, keď sa nadvakrát presadil Ashley Young. United ešte do prestávky strhli vedenia na svoju stranu zásluhou Marouaneho Fellainiho a po zmene strán zasadili úradujúcemu šampiónovi definitívne k.o. Juan Mata a Chris Smalling.

"Červení diabli" vyhrali už šiesty zápas za sebou a posilnili si šance na zisk miestenky do Ligy majstrov. Tréner Luis Van Gaal cítil po zápase veľkú satisfakciu. "Po mojom príchode na lavičku a nevydarenom úvode sezóne sa nahlas hovorilo o tom, že byť fanúšikom United nie je teda žiadna výhra. Chcel by som sa poďakovať našim verným priaznivcom, ktorí aj v ťažkých časoch stáli pri nás a podporovali mužstvo. Teraz môžu vyjsť do ulíc a oslavovať triumf svojich miláčikov s pocitom, že Manchester United je predsa len lepším tímom ako v uplynulej sezóne," citovala slová Van Gaala agentúra Reuters.

Holandský kormidelník po svojom príchode na Old Trafford posunul kapitána Wayna Rooneyho na hrot útoku. Pod ním sú Fellaini s Anderom Herrerom, krídla obhospodarujú Mata s Youngom, Michael Carrick operuje pred obrannou štvoricou. "Celé je to proces. Teší ma, že hráči postupne pochopili, čo robia na ihrisku a sú ochotní dať do toho všetko. Teraz si ešte deň-dva môžeme vychutnávať triumf v derby, no potom už musíme myslieť na Chelsea," dodal van Gaal.

Manchester City je v posledných týždňoch v hernej i výsledkovej kríze a podľa slov trénera Manuela Pellegriniho bude mať čo robiť, aby sa udržal v elitnej štvorici. "V Premier League je veľa kvalitných tímov a náročných súperov. Musíme bojovať až do konca. Pre klub, pre mňa i pre hráčov je veľmi dôležité, aby sme si vybojovali účasť v Lige majstrov. Čaká nás ešte šesť zápasov. Pokúsime sa dostať späť na druhé miesto, na ktorom sme boli prakticky počas celého ligového ročníka," zdôraznil čílsky kouč.

Zdieľajte:
Pridal: TASR
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články