Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chelsea kráča za titulom, Manchester patrí United

United ovládli 169. mestské derby, City zdolali na Old Trafford 4:2.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Manchestru United ovládli 169. mestské derby, keď v nedeľňajšom 32. kole Premier League zdolali rivala zo City 4:2. Presvedčivým triumfom potvrdili povesť najlepšieho tímu v Premier League na domácom trávniku v tejto sezóne, kým úradujúci šampión deklaroval zasa výrazný pokles formy. "Červení diabli" majú na treťom mieste pred Citizens náskok štyroch bodov, pričom od druhého Arsenalu Londýn ich delí len jediný.

Úvod nedeľňajšej partie patril hosťom, ktorí mali za desať minút tri gólové šance, pričom po kombinácii Millnera so Silvom otvoril v 8. minúte skóre Sergio Agüero. United kontrovali už o o päť minút neskôr, keď sa na dvakrát presadil Ashley Young. Následný pokojný priebeh narušila až 28. minúta, na Youngov center ideálne vyskočil Fellaini a poslal svoj tím do vedenia.

Po polčase tempo hry gradovalo, na gólovej vlne sa však držali domáci. Rooney v 67. minúte vysunul krížnou prihrávkou Matu, ten si loptu potiahol smerom k bráne a nasadil Hartovi "jasličky" - 3:1. O sedem minút našiel ďalší nadýchaný Youngov center do pokutového územia hlavu Smallinga a bolo 4:1. Konečný výsledok sa menil ešte v 89. minúte, ale ani druhý Agüerov gól v stretnutí nezabránil prehre City 2:4 na trávniku mestského rivala.

Chelsea Londýn si po nedeli udržala na čele anglickej Premier League sedembodový náskok. V zápase 32. kola triumfovala v mestskom derby na pôde Queens Park Rangers 1:0 vďaka exportnému zakončeniu Cesca Fabregasa z 88. minúty.

Premier Leauge - 32. kolo:

Queens Park Rangers - Chelsea Londýn 0:1 (0:0)

Gól: 88. Fabregas

Manchester United - Manchester City 4:2 (2:1)

Góly: 15. Young, 28. Fellaini, 67. Mata, 74. Smalling - 8. a 89. Agüero

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články