Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ak City v polčase prehráva, je odpísané. Už 20 rokov

Manchester City nevyhral duel, v ktorom po polčase prehrával už takmer 20 rokov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V pondelkovom zápase 31. kola Premier League prehral Manchester City na trávniku Crystal Palace 2:1. V polčase prehrávali „Citizens“ 1:0 a znalci histórie vedeli, že je hotovo. City totiž polčasovú porážku neodvrátilo takmer 20 rokov.

Naposledy sa im podarilo po zmene strán otočiť vývoj zápasu vo svoj prospech 17. apríla 1995, keď porazili Blackburn Rovers 3:2, hoci polčas prehrávali 1:2. O góly City sa v ten deň postarali obranca Keith Curle, v súčasnosti manažér Carlisle, bývalý tréner Brentfordu Uwe Rosler a Paul Walsh. Rovers sa v tejto sezóne stali majstrom, „Citizens“ obsadili 17. miesto, dve priečky od zostupu. City napokon opustili elitu v nasledujúcej sezóne a späť sa vrátili až o päť rokov.

Kým City na polčasovú „otočku“ čaká takmer dve desaťročia, zvyšné tímy z TOP 6 anglickej ligy to dokázali v posledných piatich rokoch. Tottenhamu sa to podarilo v novembri 2014 proti Hullu, Manchester United a Chelsea to zvládli v minulej sezóne. Liverpool porazil Aston Villu potom, čo prehrával v polčase 1:0, v marci 2013 a Arsenal otočil duel proti Chelsea v októbri 2011.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články