Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 legendárnych gólov z polovice ihriska

Počas posledného kola Premier League zaskočil Charlie Adam brankára Chelsea ďalekonosnou strelou z polovice ihriska, ktorá zapadla priamo do siete. Nešlo však o prvý podobný gól v histórii anglickej ligy, tu je výber ďalších.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

David Beckham

17. august 1996 - Wimbledon 0-3 Manchester United

Bol to gól, ktorý vystrelil hviezdu stredopoliara United do závratných výšin. Beckham sa dostal k lopte, zbadal, že brankár Neil Sullivan je až príliš vybehnutý a tak z polovice ihriska poslal loptu na bránu, ktorá zapadla do siete. Neskôr ho označil za najlepší gól svojej kariéry.

Xabi Alonso

20. september 2006 - Liverpool 2-0 Newcastle United

Alonso odobral loptu N´Zongbiovi, pozrel sa na bránu a vypálil. Bolo to z hranice stredového polkruhu a dopomohlo aj pošmyknutie brankára Harpera, ale lopta naozaj skončila v sieti. Od Alonsa to nebol prvý zásah od polovice, podobný kúsok vyviedol aj v zápase FA Cupu proti Lutonu.

Maynor Figueroa

12. december 2009 - Stoke City 2-2 Wigan Athletic

Gól z vlastnej polovice nie je pre fanúšikov Stoke nič nové. Pred zásahom Adama sa takto v novembri 2013 trafil aj brankár Asmir Begovič a stalo sa to aj v roku 2009. Stoke privítalo na Britannia Stadium Wigan a pri jednom zo súbojov v strede poľa došlo k faulu domácich. Rozohrávku vzal na seba Hondurasan Figueroa, ktorý sa s tým nebabral a loptu jednoducho napálil smerom na bránu a napokon prekonal brankára Sorensena.

Wayne Rooney

22. marec 2014 - West Ham 0-2 Manchester United

Rooney má na konte bohatú históriu veľkolepých gólov v Premier League. V siedmej minúte Young odkopával loptu, Rooney sa striasol Jamesa Tomkinsa a preloboval brankára Adriana, ktorý zrejme ani nemal tušenia ako mu lopta zapadla do siete.

Jonjo Shelvey

26. apríl 2014 - Swansea 4-1 Aston Villa

Sezóna 2013/14 bola na ďalekonosné góly naozaj bohatá. Len mesiac po tom, čo Rooney skóroval proti West Hamu, zopakoval jeho "šibalstvo" Jonjo Shelvey. Dostal sa k nemu odkop Rona Vlaara a Shelvey z okraja stredového kruhu poslal loptu z voleja do horného rohu brány Brada Guzana.

ANKETA: Ktorý gól je najkrajší?

  • David Beckham

    14%

  • Xabi Alonso

    43%

  • Maynor Figueroa

    14%

  • Wayne Rooney

    14%

  • Jonjo Shelvey

    14%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: premierleague.com

Diskusia

Podobné články