Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Fenerbahce žiada prerušenie tureckej ligy

Kadlec: "Bolo to ako z filmu".
Zdroj: twitter.com
Zdieľajte:

Predstavitelia futbalového klubu Fenerbahce Istanbul sa obrátili sa vedenie tureckej ligy so žiadosťou o prerušenie súťaže. Stalo sa tak po tom, čo na autobus "Fene" strieľal v sobotu večer neznámy páchateľ brokovnicou. Informovala agentúra Reuters.

Incident sa udial pri ceste na letisko po zápase na ihrisku Rizesporu (5:1). Vodič utrpel zranenia a museli ho previezť do nemocnice. Páchateľom bol údajne fanúšik rivalského Trabzonsporu. Zvyšných štyridsať pasažierov autobusu vyviazlo bez zranení. "Fenerbahce sa domnieva, že ligu by mali pozastaviť, kým sa celá vec neprešetrí a opäť sa nevráti pocit istoty," uviedol klub.

Šokovaný bol aj český obranca Michal Kadlec, ktorý oblieka dres Fenerbahce. "Všetko sa odohralo v priebehu pár sekúnd. Navyše podľa všetkého išlo o jediný výstrel. Podľa policajtov z brokovnice, ktorá sa používa na lov zveri. Niekto nám hovoril, že to boli len kamene. Ale bolo hneď jasné, že išlo o streľbu, čo bolo vidno na skle. Mali sme prestrelené bočné aj čelné sklo. Následne sme zisťovali podrobnosti a pomáhali polícii určiť presné miesto streľby," povedal v rozhovore pre Sport.cz a dodal, že málokto z tímu si spočiatku uvedomoval, čo sa vôbec stalo. "Všetci to spočiatku brali na ľahkú váhu, až neskôr všetkým dochádzalo, čo sa stalo. Bolo to ako z filmu. Miesto vodiča bolo od krvi, volant od krvi, palubná doska od krvi. Človek nestačí povedať ani ťuk. Strašné. Fakt strašné. Okamžite boli všade televízne štáby, kamery. Zostali sme na mieste asi tridsať minút, potom sme sa malým policajným autobusom presunuli na letisko."

Podľa Kadleca bol útok zrejme pripravovaný. "Podľa prvého vyšetrovania bolo cieľom zasiahnuť vodiča, ktorý stratí kontrolu nad autobusom a dôjde k nehode. Nechcem ani myslieť na to, čo sa mohlo stať. Našťastie k vodičovi hneď pribehol člen ochranky, ktorý bol prítomný v autobuse a pomohol so zastavením, aby sme nenarazili," dodal pre sport.cz 30-ročný reprezentant.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články