Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Arsenal v šlágri porazil Liverpool, United porazli Aston Villu

Sumár dnešných zápasov anglickej Premier League.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Arsenalu Londýn triumfovali v šlágri 31. kola Premier League nad FC Liverpool presvedčivo 4:1. Ziskom troch bodov poskočili na druhú priečku v tabuľke a sériu bez prehry v najvyššej domácej súťaži natiahli už na sedem duelov. Naopak "The Reds", ktorým v sobotu pre trojzápasový dištanc chýbal slovenský reprezentant Martin Škrtel, nezvládli druhý kľúčový zápas za sebou v boji o účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Pred dvomi týždňami podľahli doma odvekému rivalovi Manchestru United 1:2 a v tabuľke sú na 5. priečke.

"Kanonieri" sa od úvodu pustili do svojho súpera a poriadne podkurovali jeho defenzíve na čele s brankárom Simonom Mignoletom. Až po dvadsiatich minútach sa hostia dostali k nebezpečným zakončeniam, odmietli však dve obrovské šance na otvárací gól a následne pykali. V 37. minúte previedol ukážkovú akciu so zasekávačkou doľava a presne umiestnenou strelou Hector Bellerin - 1:0. O tri minúty neskôr zatočil excelentne loptu z priameho kopu Mesut Özil a v poslednej minúte prvého dejstva dokonal gólovo plodnú osemminútovku domácich ďalšou exportnou strelou Alexis Sanchez.

Liverpoolu sa podarilo znížiť až v 76. minúte, keď premenil penaltu kapitán Jordan Henderson. O osem minút neskôr sa však hostia sami obrali o možnosť urobiť ešte niečo s nepriaznivým skóre, po druhej žltej karte sa z trávnika porúčal Emre Can. V nadstavenom čase druhého polčasu uzavrel na konečných 4:1 po ďalšej peknej akcii Olivier Giroud.

Na tretiu priečku sa po sobote prepracovali futbalisti Manchestru United, ktorých v domácom dueli proti Aston Ville potiahol Ander Herrera. Španielsky stredopoliar sa presadil prvýkrát v 43. minúte, druhý presný zásah pridal v 92. minúte. Za United skóroval v 79. minúte aj Wayne Rooney, v drese hostí dokázal korigovať desať minút pred koncom duelu len Christian Benteke. Zverenci trénera Louisa van Gaala triumfovali 3:1.

Post lídra Premier League potvrdila Chelsea Londýn triumfom 2:1 nad Stoke City. Domácich poslal do vedenia v 39. minúte Eden Hazard z pokutového kopu, ešte do prestávky ale "exportným" gólom z vlastnej polovice ihriska šokoval tribúny i gólmana londýnskeho klubu Thibauta Courtoisa Charlie Adam. Ten využil nevhodné postavenie brankára domácich a pohotovou strelou z približne 60 metrov ho prekonal. Tri body pre vedúci tím tabuľky ale zariadil po zmene strán francúzsky legionár Loic Remy.

Premier League - 31. kolo:

Arsenal Londýn - FC Liverpool 4:1 (3:0)

Góly: 37. Bellerin, 40. Özil, 45. Sanchez, 90.+1 Giroud - 76. Henderson (z 11 m), ČK: 84. Can (Liverpool)

/M. ŠKRTEL za hostí nehral pre 3-zápasový dištanc/

FC Everton - FC Southampton 1:0 (1:0)

Gól: 16. Jagielka

Leicester City - West Ham United 2:1 (1:1)

Góly: 12. Cambiasso, 86. King - 32. Kouyate

Manchester United - Aston Villa 3:1 (1:0)

Góly:43. a 90.+2 Herrera, 79. Rooney - 80. Benteke

AFC Swansea City - Hull City 3:1 (2:0)

Góly: 37. a 90.+1 Gomis, 18. Ki Sung-Yong - 50. McShane. ČK: 53. Meyler (Hull City)

West Bromwich Albion - Queens Park Rangers 1:4 (0:3)

Góly: 58. Anichebe - 15. Vargas, 37. Austin, 43. Zamora, 90.+6 Barton. ČK: 84. Mulumbu (West Bromwich)

Chelsea Londýn – Stoke City 2:1 (1:1)

Góly: 39. Hazard (z 11m), 62. Remy – 44. Adam

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články