Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pred Davida de Geu sa postaví skala zo Slovenska!

Martin Škrtel má za sebou perfektnú sezónu, v ktorej potvrdil, že patrí k elite. Uskutoční sa jeho prestup do Manchestru United?
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Po skončení aktuálneho ročníka Premier League je jasné, že Liverpool FC si zahrá v lige majstrov. ,,The Reds,, totiž skončili na druhom mieste, keď nezvládli záver sezóny a fatálne zlyhali proti Crystal Palace. Vo svojich radoch má Liverpool aj slovenského rodáka Martina Škrtela. Martin patrí k najlepším stopérom Premier League a svet ho vníma ako elitu. Jeho dominanciu môže Liverpool využívať aj pri rohových kopoch, kde Maťo mnoho krát prevyšuje všetkých.

Blíži sa letné prestupové obdobie a my môžeme predpokladať záujem o Martinove služby. Jednou z nich by mohla byť aj ponuka Manchestru United, ktorý sa po nevydarenej sezóne posnaží pod vedením Van Gaala dostať opäť na vrchol.

United to ale nebude mať ľahké. Bude sa musieť značne posilniť, nehovoriac o obrane, ktorá sa po sezóne takmer kompletne rozpadla.

Jednou z možných posíl, by mohol byť aj štvornásobný Futbalista roka . Škrtel príde ako celkom výhodná kúpa. Jeho trhová cena sa pohybuje na čísle 14 miliónov eur. Predpokladáme, že Liverpool by si za neho vypýtal niečo na viac, čiže reálne to vidíme na 20 až 24 miliónov eur.

Škrtel je v obrane ako skala a málokedy niečo cez neho prejde. Okrem toho že je perfektný v obrane je aj platným hráčom pri štandartkách. Svojou robustnou postavou dokáže pri súbojoch odstaviť brániaceho hráča, a tým sa dostať k dorážke alebo využiť svoju doménu, hlavičkovanie .Takto vsietil v tejto sezóne 7 gólov, čo je na stopéra mimoriadne veľký počet. Podarilo sa mu skórovať ešte 4 krát ale to žiaľ do vlastnej sieti.

Liverpool bude pravdepodobne tiež zbrojiť, pretože sa predstaví v Lige majstrov. Peniaze za Škrtela by im prišli vhod.

Odchod Škrtela z Liverpoolu ale považujeme za nepravdepodobný . Fanúšikovia ho milujú, v Liverpoolu sa Škrtel cíti šťastne a pre svoj klub je nenahraditeľný v rámci finančných možností. Okrem toho sa nedá predpokladať žeby Škrtel opustil klub, ktorý bude hrať Ligu majstrov, za klub, ktorý si nezhrá ani európsky pohár. Navyše Škrtel ma šancu aby získal aj kapitánsku pásku, čo sa len ťažko odmieta.

Jediné dôvody, ktoré by mohli Martina zlanáriť, je fakt, že United je velikán a je len otázka sezóny, možno dvoch, kedy sa dostane späť na vrchol. Okrem toho si možno vo svojom veku bude chcieť ešte okúsiť iný klub a povie si- Zmena je život.

Pravdepodobnosť prestupu: 30%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články