Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zabudnutý Yaya si zrejme bude hľadať nový domov

Ešte nedávno bol Yaya Touré jeden z hlavných tvorcov úspechov Manchesteru City, ktorý sa premietol do zisku prvenstva v Premier League. Avšak momentálne je po sezóne a začínajú sa vynárať rôzne špekulácie na trhu s hráčmi. Jednou z posledných bolo aj to, že 31-ročný záložník je v modrej časti Manchesteru nespokojný a prípadný odchod by nebol nereálny.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Všetko sa to začalo jeho narodeninami, ktoré tento reprezentant Pobrežia Slonoviny oslávil 13. mája. Všetko by to bolo fajn, až na fakt, že niektorí zamestnanci, vedenie a hlavne vlastníci klubu na jeho narodeniny zabudli. Samozrejme, v dohľadnej dobe budú nasledovať ospravedlnenia, no defenzívny záložník zobral túto skutočnosť dosť osobne a vysvetľuje si to ako nedostatok rešpektu voči jeho osobe zo strany klubu, nie jeho hráčov.

K situácii okolo Yayu Tourého sa vyjadril aj jeho agent Dimitri Seluk: „Zatiaľ sa mu nikto neospravedlnil, ak Tourého v klube nechcú, žiadny problém. Yaya sa však momentálne sústredí na nadchádzajúce Majstrovstvá sveta a jeho budúcnosť bude riešiť až potom. Avšak ako môže byť motivovaný hrať za klub, ak sa stane niečo také?“

Yayovi zrejme najviac prekážal fakt, že jeho narodeniny prehliadli majitelia klubu. Jeho agent ešte k tejto situácii dodal: „Vzťah sa za peniaze nedá kúpiť. Môj názor je, že hráč ako Yaya, ktorý dáva všetko do hry za svoj klub, by mal byť patrične rešpektovaný.“

Možno by sa mohlo zdať, že je to trocha nezvyčajný dôvod k prestupu, no základ k dobrým výkonom je, aby sa hráč v klube cítil ako doma, ako v rodine. Yaya zjavne tento pocit po nedávnom zážitku nemá a preto by sme v lete mohli očakávať veľký prestup. Hovorí sa hlavne o jeho bývalom klube FC Barcelona. Sám hráč sa vyjadril, že by sa prestupu do Katalánska nebránil, dokonca by bol ochotný znížiť svoj plat. Tejto špekulácii nahráva aj fakt, že Barca má za sebou nevydarenú sezónu a potrebuje radikálnu zmenu v kádri a hlavne v štýle hry. Samozrejme, ak by sa špekulácie o Tourého odchode potvrdili, o jeho služby by bol eminentný záujem aj z iných veľkoklubov, no na to, či sa tak stane a Yaya prestúpi, si budeme musieť počkať ešte pár týždňov.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Mirror, TeamTalk, vlastné spracovanie

Diskusia

Podobné články