Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pellegrini: Získať titul bude ťažšie

City šokujúco prehralo v Burnley.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Šance na obhajobu titulu v anglickej Premier League sa futbalistom Manchestru City rozplývajú ako jarná hmla. Vysoko favorizovaní zverenci trénera Manuela Pelllegriniho nestačili v sobotňajšom súboji 29. kola na domáci tím Burnley FC, ktorému prekvapujúco podľahli 0:1. O jediný gól sa postaral v 61. minúte George Boyd, ktorý sa presadil prízemným halfvolejom spoza šestnástky. "Citizens" po ďalšom zakopnutí strácajú na vedúcu Chelsea Londýn päť bodov, pričom "The Blues" odohrali o dva zápasy menej.

"Dokázali sme odohrať vyrovnanú partiu s jedným z favoritov súťaže a nakoniec sa na nás usmialo šťastie. Myslím, že poďakovanie patrí všetkým, ktorý sa o tento senzačný výsledok postarali - hráčom, členom realizačného tímu, mestu a tiež našim úžasným fanúšikom," povedal kouč Burnley Sean Dyche, ktorého mužstvo bojuje o udržanie sa v najvyššej súťaži. Vďaka víťazstvu nad City poskočilo Burnley na 18. priečku a na "zatiaľ" zachránený Sunderland stráca len jeden bod.

O šanciach na obhajobu titulu nechcel kormidelník City špekulovať, ale dobre si uvedomuje, že situácia pre jeho tím nevyzerá ružovo. "Keď existuje matematická šanca na prvé miesto, stále žije aj naša nádej na titul. Realita je taká, že po tejto prehre bude ťažšie ho získať, ale rozhodne nehádžeme flintu do žita. Niečo sa však musí zmeniť, lebo zrejme sa niečo vnútri mužstva deje, keď nevieme vyhrávať zápasy, s ktorými sme v minulosti nemali problémy," vyhlásil Pellegrini. Jeho tím mal 71-percentné držanie lopty a 21 strelami ohrozil bránu súpera, v koncovke však bol totálne jalový. Iba tretíkrát v tejto sezóne sa City stalo, že nestrelilo v lige gól.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články