Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Van Gaal oficiálne trénerom Manchestru United

Vedenie anglického klubu oficiálne zverejnilo meno Moyesovho nástupcu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Holanďan Louis van Gaal sa oficiálne stal trénerom anglického futbalového klubu Manchester United. Na poste vymenil odvolaného Škóta Davida Moyesa. Informovala agentúra AP.

Šesťdesiatdvaročný Holanďan, ktorý v minulosti viedol FC Barcelona, Ajax Amsterdam aj Bayern Mníchov, po skončení futbalových majstrovstiev sveta v Brazílii odchádza z lavičky holandskej reprezentácie. United skončil v tomto ročníku v Premier League na 7. mieste a nepostúpil do pohárovej Európy.

Asistentom Holanďana bude Ryan Giggs. "Podpísal trojročný kontrakt od sezóny 2013/2014," uviedol klub na oficiálnom webe.

"V Louisovi van Gaalovi sme získali služby jedného z najskúsenejší trénerov v súčasnosti. V kariére dosiahol mnohé úspechy. V Manchestri United môže písať ďalšie úspešné kapitoly v jeho histórii," povedal vicepredseda klubu Ed Woodward. Van Gaal získal dva tituly v španielskej La Lige s FC Barcelona, ďalší majstrovský titul vyhral aj na lavičke Bavorov v Bundeslige. Okrem toho s Ajaxom vyhral Ligu majstrov v roku 1995, európsky Superpohár a Interkontinentálny pohár, v roku 1992 Pohár UEFA. V Nemecku, Holandsku aj Španielsku získal triumfy v pohároch. Ligový titul získal aj na lavičke AZ Alkmaar.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články