Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Štrnásty Slovák v Premier League: Oplatilo sa bojovať

Naturalizovaný slovenský futbalista Dionatan Teixeira sa stal v sobotu 14. Slovákom, ktorý sa predstavil v anglickej Premier League.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dvadsaťdvaročný obranca si pripísal prvý súťažný štart v drese Stoke City pri víťazstve 2:1 na ihrisku Aston Villy. Po stretnutí pre web zastupiteľskej spoločnosti CSM Agency opísal svoj pocit: "Jednoducho, fantastický. Oplatilo sa bojovať, tvrdo trénovať po novembrovej zlomenine nohy."

Teixeira prišiel na ihrisko v 86. minúte, keď vystriedal Holanďana Pietersa. "Vtedy bol stav 1:1. Dúfal som, že získame ten jeden bod. Nakoniec sme dali ešte jeden gól, takže super. Ja som vyhral všetky osobné súboje. Boli to tri hlavičkové. Som spokojný." Po záverečnom hvizde si svoj dres s nikým nevymenil, ale poctivo si ho uchoval a bude to jeho pamiatka na debut v prestížnej lige. "Zarámujem si ho, bude mi pripomínať prvý štart v anglickej najvyššej súťaži," pokračoval.

Stoke momentálne patrí v 20-člennej tabuľke 10. miesto s 36 bodmi. Podľa Teixeiru je ešte skoro bilancovať. "Bilancovať sa bude až po sezóne. Som rád, že nemáme starosti so záchranou v súťaži. Na miesto zaručujúce účasť v Európskej ligy strácame desať bodov. Zabojujeme a uvidíme. A osobný cieľ? Verím, že často sa dostanem na ihrisko," dodal pre csm-agency.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články