Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Wenger považuje triumf v Anglickom pohári FA za najdôležitejší v kariére

Tréner futbalistov Arsenalu Londýn Arsene Wenger považuje sobotňajší triumf vo finále FA Cupu za najväčší úspech počas osemnástich rokov pri kormidle londýnskeho klubu. Arsenal prehrával vo Wembley s Hull City po ôsmich minútach 0:2, ale nakoniec vyhral 3:2 po predĺžení a ukoristil do klubovej vitríny prvú trofej po dlhých deviatich rokoch.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Wenger získal s Arsenalom päťkrát FA Cup a trikrát vybojoval titul v Premier League, čerstvý úspech však dáva na prvé miesto svojej hitparády. "Tento je dôležitejší ako ktorýkoľvek predtým," povedal Francúz, ktorý sa v počte triumfov v FA Cupe dotiahol na bývalého kormidelníka Manchesteru United Alexa Fergusona a obaja sú tak spoločne najúspešnejší v histórii. "Dvakrát sme v rokoch 1998 a 2002 získali double, vyhrali sme FA Cup, ale nikdy sme neboli pod takým tlakom ako teraz. Získal som FA Cup päťkrát, čo nie je zlé. Dotiahol som sa na Alexa Fergusona, čo je dobrá spoločnosť," dodal Wenger po zisku prvej trofeje od roku 2005. Celkovo Arsenal vyhral túto prestížnu trofej 11. krát v histórii.

Hull šokoval "kanonierov" gólmi Chestera a Daviesa a v 8. minúte viedol 2:0. Arsenal pred 90.000 divákmi vo Wembley znížil v 17. minúte zásluhou Cazorlu a v 71. minúte dostal zápas do predĺženia Koscielny. Londýnčania boli lepší a nakoniec zaslúžene vyhrali, keď obrat dokonal v 109. minút Ramsey. Wenger naposledy vyhral FA Cup v roku 2005, kedy jeho tím zdolal Manchester United po penaltách." Dnes sme demonštrovali ako otočiť výsledok z 0:2, ale zároveň sme ukázali ako sa nemá začať finále pohára," vtipkoval Wenger po zápase a dodal: "Ten zlý úvod nás šokoval, ale hráči ukázali, že majú silného tímového ducha a nevzdali sa. Toto víťazstvo nám určite dodá silu aj do ďalšej sezóny."

Arsenal obsadil v Premier League štvrté miesto a zabezpečil si kvalifikáciu do Ligy majstrov. "Premier League je veľmi náročná súťaž. Keď sa pozriete na prvé štyri miesta, tak tam chýbajú Manchester United, Everton, Tottenham, teda kluby, ktoré investovali do sezóny veľké množstvo peňazí a titul vyhral tím, ktorý investoval obrovskú sumu. Je ťažké ich zdolať, ale v budúcej sezóne sa o to pokúsime," pokračoval momentálne najdlhšie slúžiaci tréner v Premier League.

Wengerovi vyprší po tejto sezóne kontrakt, ale obe strany sa údajne už pred finále FA Cupu ústne dohodli na jeho predĺžení.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články