Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Manchester United vybojoval v šťastnej remíze s West Hamom jeden bod

Dvadsaťnásobný majster anglickej Premier League, Manchester United, sa po víkendom zápase s West Hamom ocitol v tabuľke o priečku nižšie na štvrtom mieste. West Ham momentálne operujúci z ôsmeho miesta s diablami v nedeľu statočne uhral jednogólovú remízu a súperovi venoval iba jeden bod. A práve ten teraz delí Manchester od tretieho Southamptonu, ktorý sa túto sezónu ukázal byť vo výbornej forme.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Manchester sa v stretnutí s West Hamom ukázal v tradičnom svetle – diabli začali konečne tlačiť na súpera až po inkasovaní gólu hneď na začiatku druhého polčasu a rozhodujúci moment sa opäť dostavil v nastavenom čase. Fanúšikovia Manchestru United si mohli po vyrovnávajúcej strele z kopačky Daleyho Blinda riadne vydýchnuť. Výkon viacnásobného majstra ligy totižto len vzdialene pripomínal bývalú slávu tímu a novému kolektívu sa pod vedením Louisa Van Gaala zdanlivo stále nedarí si vytvoriť konzistentnú identitu.

Pohľad na výkon diablov sa zo strany samotného Van Gaala po zápase o niečo líšil od dojmu divákov a fanúšikov. Tréner na výkon jeho jedenástky nešetril slovami chvály a druhý polčas opísal ako “fantastický futbal s fantastickým športovým duchom.” Aj keď Holanďanov názor na druhý polčase nebol úplne od veci, diváci majú jasno v tom, že Manchester nepredviedol v tom prvom vôbec nič. West Hamu sa avšak ani napriek slabému výkonu Unitedu nepodarilo v prvých 45. minútach vybojovať náskok, ktorý by sa spolu s gólom druhého polčasu pravdepodobne stal nedostihnuteľným.

V prvom dejstve rovnako ako aj po zvyšku stretnutia bol West Ham jednoznačne lepším tímom vo všetkých ohľadoch. Štvorica stredopoliarov Alex Song, Kevin Nolan, Mark Noble a Stewart Downing bola nielen aktívnejšia, ale aj energickejšia ako ich náprotivok z Manchestru a dosahovala lepšie držanie lopty. Útočníci Enner Valencia po boku Diafra Sakho zase konštantne ohrozovali bránku Davida De Geau a spôsobovali jemu a jeho tímu mnoho problémov.

Výkon útočníkov Unitedu oproti tomu pripomínal iba bezzubú šelmu, ktorá sa stala pre West Ham vážnou hrozbou najskôr až na konci stretnutia. Manchestru v neskorej útočnej snahe ešte napomáhala absencia dvoch centrálnych obrancov James Collinsa a Winstona Reida – tí utrpeli v predošlom zápase s Liverpoolom zranenie stehna. Avšak ich náhradníci James Tomkins a Kouyaté (strelec gólu West Hamu) predvádzali viac ako uspokojivý výkon, keď okrem jediného inkasovaného gólu úspešne zablokovali ostávajúce vzácne útočné snahy Manchestru.

David de Gea bol už tradične najlepším hráčom tímu United, vykonávajúc jeden zásah za druhým. V druhom polčase sa mu magicky podarilo zablokovať strelecké pokusy Nobleho a Nolana a zabrániť tak streleniu druhého gólu. Tieto zákroky sa nakoniec po strelení gólu diablov ukázali byť kľúčovými.

Manchester dostane šancu na reparát proti tímu zospodu tabuľky, Burnley, už túto stredu. Tipovanie na dobrý výkon diablov je ale po nedeľnom zápase celkom nepravdepodobné. Skalný fanúšikovia budú i tak naďalej dúfať v zázraky a Manchestru sa hádam podarí späť vybojovať stratené tretie miesto.

Zdieľajte:
Pridal: FS
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články