Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Costa vyvádzal a hrozí mu trest, Mourinho ho bráni

Útočník futbalistov Chelsea Diego Costa sa opäť predviedol.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V utorňajšom odvetnom semifinále anglického Ligového pohára proti FC Liverpool stúpil horkokrvný španielsky reprezentant na členok Emreho Cana a neskôr aj Slováka Martina Škrtela, čo ušlo pozornosti hlavného rozhodcu. Costovi ale podľa britských médií teraz hrozí dodatočný trest, hoci kouč Chelsea Jose Mourinho ho vehementne bráni a upozorňuje na údajnú štvavú kampaň proti londýnskemu klubu.

Chelsea po triumfe 1:0 v predĺžení (prvý zápas sa skončil 1:1 - pozn.) postúpila do finále Ligového pohára vďaka hlavičke Branislava Ivanoviča, na Stamford Bridge sa ale po zápase najčastejšie skloňovalo meno Costa. Brazílsky rodák počas celého zápasu zvádzal ostré súboje najmä so Škrtelom a ostrovní experti nezabudli pripomenúť, že títo dvaja hráči si "nepadli do oka" už vlani v októbri v kvalifikácii EURO 2016 v Žiline, kde Slováci senzačne zdolali Španielov 2:1. Vzájomná rivalita sa potom naplno ukázala aj v ligovom dueli Chelsea s Liverpoolom v novembri minulého roka.

"Bolo to neúmyselné," viackrát zopakoval v utorok večer kormidelník Chelsea Mourinho, keď sa jeho náprotivok z lavičky Liverpoolu Brendan Rodgers sťažoval na zákernosť Costu. Portugalský kouč navyše tvrdí, že jeho tím je obeťou televízneho "spiknutia", ktorého hlavnou postavou je expert stanice Sky Sports a niekdajší hráč Liverpoolu Jamie Redknapp. Ten v živom vysielaní vyhlásil, že Costa mal byť za svoje zákroky vylúčený. "Sky to nazvalo zločinom, podľa mňa to bolo absolútne neúmyselné. Kto také niečo hovorí, musí byť blázon," hneval sa Mourinho v rozhovore pre denník The Daily Telegraph. "Je to veľká kampaň, vieme ako títo experti milujú Chelsea a najmä mňa osobne. Sedia si tam na veľmi dobrom miestečku za veľmi dobré peniaze a nie sú pod žiadnym tlakom."

Škrtel odohral na stopérskom poste celé stretnutie, v 116. minúte dostal žltú kartu. Jeho tím inkasoval rozhodujúci gól v 94. minúte. Vo finále Ligového pohára (Capital One Cup) vo Wembley tak narazí líder Premier League Chelsea na úspešnejšieho z dvojice Tottenham - Sheffield United, v prvom stretnutí vyhrali favorizovaní "kohúti" 1:0.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články