Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Čaro FA Cupu, favoriti prežívajú nočné mory

V 16-finále FA Cupu prežili favoriti nočnú moru.
Zdroj: facebook.com
Zdieľajte:

16-finále najstaršej pohárovej súťaže na svete, anglického FA Cupu, pripravilo pre favoritov poriadne prekvapenia. Už včera zakopol Manchester United na trávniku štvrtoligového Cambridge United, keď uhral len bezgólovú remízu a súboj proti tímu, ktorí je v hierarchii anglického futbalu o 76 miest nižšie, si musia "červení diabli" zopakovať.

Dnešok je však ešte horší a viacero favoritov muselo prehltnúť horkú pilulku vypadnutia. V pohári končí vedúca trojica ligovej tabuľky. Líder Premier League, londýnska Chelsea, stratila v zápase proti treťoligovému Bradfordu dvojgolové vedenie a prehrala 4:2. "Čo sa stalo je futbal a futbal je nádherný. Mentalita malých tímov je špeciálna, majú môj rešpekt. My sa však musíme hanbiť," povedal po zápase tréner Chelsea Jose Mourinho. Podľa BBC následne Mourinho šiel do šatne Bradfordu a každému hráčovi pogratuloval.

Končí aj Manchester City, ktorý na domácom trávniku podľahol Middlesbrough 2:0. "Nemôžem nájsť slová, aby som opísal momentálne pocity," povedal tréner Middlesborough Aitor Karanka. "V prvom polčase som bol znepokojený, pretože Manchester mal veľa šancí. My sme však hrali organizovane a mohli sme vyhrať aj viac," dodal.

V FA Cupe už nepokračuje ani Tottenham, ktorý podľahol Leicesteru. O postupe posledného tímu ligovej tabuľky rozhodol v 92. minúte Schlupp. Tretí Southampton nestačil na domácom trávniku na Crystal Palace a prehral 3:2. Zakopol aj FC Liverpool, ktorý po remíze 0:0 proti Boltonu čaká opakovaný zápas.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, bbc.co.uk

Diskusia

Podobné články