Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Jedenástka futbalistov bez titulu v Premier League

Vyhrať Premier League je snom každého futbalistu, ktorý v tejto prestížnej európskej súťaži nastúpi. Avšak v silnej konkurencii sa to mnohokrát nepodarí skvelým hráčom, ktorí môžu byť klubovými legendami, vyhrali mnoho ocenení a iných trofejí, no táto im v ich zbierke chýba. V dnešnom magazíne sa pozrieme na jedenástku takýchto hráčov, ktorí v anglickej najvyššej súťaži zanechali hlbokú stopu, ale víťazstvo im nebolo dopriate.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Brankár – Brad Friedel

Jeden z Američanov, ktorí sa preslávili v BPL je bezpochyby Brad Friedel. Brankársku kariéru na Britských ostrovoch začal hosťovaním v Newcastle United, kde však neodchytal ani jeden zápas. Vymenil niekoľko klubov a v roku 1997 sa upísal liverpoolskym The Reds, kde strávil tri roky, no k vytúženému titulu neprišlo. Nestalo sa tak ani v iných anglických kluboch ako napríklad Blackburn, Aston Villa či Tottenham a tak táto brankárska legenda najvyššej anglickej futbalovej súťaže nikdy Premier League nevyhrala.

Ľavý obranca – Jamie Carragher

Ďalším hráčom Liverpoolu, ktorý sa nemôže pýšiť titulom v anglickej Premier League je dlhoročná opora zadných radov a kapitán, Jamie Carragher. Jamie strávil na Anfield celú svoju seniorskú kariéru, ale ani on sa z titulu BPL netešil. Kariéru ukončil v roku 2013 a hneď nasledujúcu sezónu mal Liverpool blízko k zisku titulu, no všetci vieme, ako to nakoniec dopadlo.

Stredný obranca – Marcel Desailly

Ďalším kvalitným obrancom v našom tíme je francúzsky stopér Marcel Desailly. Vystriedal niekoľko klubov v Európe a jeho kroky viedli aj do Anglicka, konkrétne do londýnskej Chelsea. V Londýne pôsobil od roku 1998 do roku 2004, kedy v lete odišiel do katarského klubu Al-Gharafa. Hneď nasledujúcu sezónu získalo mužstvo zo Stamford Bridge titul anglického šampióna.

Pravý obranca – Ledley King

Na White Hart Lane strávil celú svoju kariéru a je legendou kohútov. Bývalý kapitán a dirigent obrannej činnosti Ledley King však nikdy nezískal premierligový titul. Tottenham je každoročne jedným z mužstiev, s ktorými sa počíta, že môže zamútiť vodu v horných priečkach tabuľky, no na zisk titulu si zrejme budú musieť ešte počkať.

Defenzívny záložník – Steven Gerrard

Pred niekoľkými dňami oznámil Steven Gerrard koniec pôsobenia v červenom drese, keďže v lete plánuje opustiť Anfield Road a zmeniť pôsobisko. Ako sám povedal, nebude nastupovať proti Liverpoolu, takže to bude klub z inej, najskôr zámorskej ligy. Žijúcej legende The Reds sa tak nepodarí získať vysnený titul, ktorý bol minulý rok tak blízko a predsa ďaleko. Zrejme ešte dlho si bude kapitán LFC vyčítať pošmyknutie v zápase proti Chelsea. Aj to sa však stáva.

Ľavý stredný záložník – Matthew Le Tissier

Keď v Southamptone poviete meno Matthew Le Tissier, všetci vedia o koho ide. Dlhoročný hráč svätcov patrí k najlepším hráčom, ktorí obliekali bielo-červený dres. Keď však v roku 2002 opúšťal St Marys Stadium a prestupoval do nižšej anglickej súťaže, musel sa zmieriť s tým, že titul v Premier League nikdy nezískal.

Pravý stredný záložník – Cecs Fabregas

Futbalový produkt La Masie, ktorého si v mládežníckom veku vyhliadol Arséne Wenger patrí rovnako k hráčom bez titulu v Premier League. V sezóne 2004/2005 mal k víťazstvu blízko, no z titulu sa tešili The Blues. V súčasnosti je to práve modrý dres, ktorý oblieka tento španielsky záložník a veľkou mierou sa pripisuje pod fakt, že spolu s Manchesterom City okupujú prvú priečku v BPL. Uvidíme, ako to celé dopadne a možno práve na konci tejto sezóny budeme môcť Fabregasa z tohto zoznamu hráčov bez titulu vyškrtnúť.

Ľavý záložník – Gareth Bale

Bývalá hviezda londýnskych kohútov zatiaľ titul v anglickej lige nemá a nemá ho ani v lige španielskej. Minulú sezónu totiž Primera division vyhral iný madridský klub, Atlético. V tejto sezóne to má Real naozaj vynikajúco rozbehnuté a je možné, že v kolonke ligové tituly, si Bale odškrtne víťazstvo v La Lige. V Premier League však titul tak skoro nezíska, pretože odchod z Madridu zrejme neplánuje. Čo však nie je, môže byť a ak sa jedného dňa vráti opäť na ostrovy, možno sa mu podarí vyhrať titul anglického šampióna.

Pravý záložník – David Ginola

Francúzsky krídelník vymenil v Anglicku niekoľko klubov. Newcastle, Tottenham, Aston Villa, Everton. Všetko sú to sympatické kluby Premier League, ktoré však aj napriek svojim vysokým ambíciám kvôli vysokej konkurencii na titul nesiahajú. To bol problém aj tohto francúzskeho hráča, ktorý strávil na Britských ostrovoch niekoľko sezón, no na konci sa ani raz neradoval z titulu.

Ľavý útočník – Robbie Fowler

Posledným hráčom v našom mužstve, ktorý vo svojej kariére obliekal liverpoolsky dres a nikdy sa neradoval z titulu je bývalý anglický reprezentant Robbie Fowler. Aj keď si ho mnohí pamätajú hlavne z Anfield Road, Liverpool FC nebol jediným klubom, za ktorý v Anglicku hrával. Po rokoch v Liverpoole prestúpil do Leedsu United a neskôr do Manchesteru City. V roku 2006 sa na jednu sezónu vrátil opäť do mesta Beatles, no dlho sa neohrial a putoval do Cardiffu, tak do Blackburnu Rovers a neskôr do nižších súťaží. Ani v jednom z týchto klubov mu však nebolo súdené zdvihnúť nad hlavu trofej anglického majstra.

Pravý útočník – Gianfranco Zola

Tento šikovný Talian pôsobil v službách Chelsea FC od roku 1996 do roku 2003, no z prvého miesta v tabuľke sa na konci sezóny netešil ani raz. Odišiel tesne pred tým, ako sa začali slávne roky tohto londýnskeho klubu a tak uzatvára jedenástku hráčov, ktorí nikdy nezažili pocit z víťazstva v Premier League.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články