Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Crystal Palace má nového trénera

Alan Pardew sa stal novým trénerom futbalistov Crystal Palace.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Skúsený kouč prichádza na juh Londýna z Newcastlu United, kde do piatka pôsobil od roku 2010. Ako informovala agentúra Reuters, Pardew v sobotu dopoludnia podpísal s "orlami" triapolročnú zmluvu.

Na trénerskej lavičke nahradí Neila Warnocka, ktorého vedenie klubu uvoľnilo z funkcie minulý týždeň. Dôvodom boli neuspokojivé výsledky mužstva, ktorému po 20 kolách patrí v tabuľke Premier League so ziskom 17 bodov až 18. priečka.

"Som poctený, že od dnešného dňa budem trénerom Crystal Palace. Prichádzam do známeho prostredia. Čaká nás veľa práce, aby sme klub posunuli na vyššie priečky a vyhli sa tak zostupu," uviedol po podpise zmluvy Pardew, ktorý obliekal dres juholondýnskeho klubu ako hráč v období rokov 1987 až 1991.

Pardew viedol Newcastle od roku 2010, z aktívnych trénerov v Premier League iba kouč Arsenalu Arsene Wenger sedel na lavičke jedného tímu dlhšie ako on. United v roku 2012 doviedol k piatemu miestu v tabuľke. V poslednom čase sa však vyhrotil jeho napätý vzťah s majiteľom klubu Mikeom Ashleym, niekoľkokrát sa dostal do konfliktu aj s fanúšikmi Newcastlu.

Pardewa čaká premiéra v novom pôsobisku už v nedeľu, Crystal Palace si v súboji FA Cupu zmerajú sily s Doverom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články