Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Favoriti nezaváhali, Šatka na lavičke Newcastlu

Počas Boxing Day favoriti uspeli
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti londýnskej Chelsea zvíťazili v piatkovom šlágri 18. kola anglickej Premier League nad mestským rivalom West Hamom United 2:0. O triumfe "The Blues" rozhodli presnými zásahmi kapitán John Terry a španielsky kanonier Diego Costa.

Zverenci trénera Joseho Mourinha si udržali trojbodový náskok na čele tabuľky, keďže ich prenasledovateľ Manchester City taktiež bodoval naplno. Na pôde West Bromwichu Albion zvíťazil 3:1. "Citizens" rozhodli o triumfe už v úvodnej štvrťhodine, keď Fernando v 8. minúte a Yaya Touré v trinástej z jedenástky poslali svoj tím do dvojgólového vedenia. David Silva ešte v prvom polčase zvýšil na 3:0, domáci po zmene strán už len upravili na konečných 1:3.

"Hráme veľmi dobre a vyvíjame tlak na našich konkurentov. Ak budeme v tomto trende pokračovať, bude pre nich ťažké nás stíhať. Musíme však zostať pokojní a robiť veci tak ako doteraz. Vidím na mužstve, že je hladné dosahovať úspechy a víťazstvá. Dnes sme dostali zápas pod kontrolu po prvom góle," povedal kouč Chelsea Jose Mourinho pre Sky Sports.

FC Liverpool s Martinom Škrtelom na stopérskom poste zvíťazil nad FC Burnley 1:0 gólom Raheema Sterlinga po hodine hry.

Manchester United nastúpil proti Newcastlu United bez zraneného argentínskeho krídelníka Angela Di Mariu. Napriek jeho absencii zvíťazil 3:1, keď dva góly strelil Wayne Rooney a jeden pridal Robin van Persie. Na súpiske Newcastlu figuroval mladý slovenský obranca Ľubomír Šatka, no duel na Old Trafforde sledoval iba z lavičky náhradníkov.

Posledný Leicester City doma podľahol Tottenhamu 1:2 a od miesta zaručujúceho záchranu v najvyššej súťaži ho delí už šesť bodov.

Arsenal Londýn mohol ísť v súboji s Queens Park Rangers do vedenia už v 9. minúte, Alexis Sanchez však nepremenil jedenástku. Čílsky útočník odčinil svoje zaváhanie v 37. minúte, keď otvoril skóre a po zmene strán zvýšil náskok "kanonierov" český stredopoliar Tomáš Rosický. V tej chvíli už hrali domáci bez vylúčeného Oliviera Girouda, no súper hrajúci v početnej výhode dokázal z jedenástky už iba skorigovať na konečných 1:2. Arsenalu patrí v tabuľke 6. priečka a stráca len dva body na štvrtý Southampton.

Anglická liga - 18. kolo:

Chelsea Londýn - West Ham United 2:0 (1:0)

Góly: 31. Terry, 62. Costa

FC Burnley - FC Liverpool 0:1 (0:0)

Gól: 62. Sterling

/M. Škrtel (Liverpool) odohral celý zápas/

Crystal Palace - Southampton 1:3 (0:1)

Góly: 86. Dann - 17. Mane, 48. Bertrand, 53. Alderweireld

FC Everton - Stoke City 0:1 (0:1)

Gól: 38. Krkič (z 11 m)

Leicester City - Tottenham Hotspur 1:2 (0:1)

Góly: 48. Ulloa - 1. Kane, 71. Eriksen

Manchester United - Newcastle United 3:1 (2:0)

Góly: 23. a 36. Rooney, 53. van Persie - 87. Cissé (z 11 m)

/Ľ. Šatka (Newcastle) sedel na lavičke náhradníkov/

AFC Sunderland - Hull City 1:3 (1:1)

Góly: 1. Johnson - 32. Ramirez, 51. Chester, 90.+6 Jelavič

Swansea City - Aston Villa 1:0 (1:0)

Gól: 13. Sigurdsson

West Bromwich Albion - Manchester City 1:3 (0:3)

Góly: 86. Brown - 8. Fernando, 13. Touré (z 11 m), 34. Silva

Arsenal - QPR 2:1 (1:0)

Góly: 37. Sanchez, 65. Rosický - 79. Austin (pen.), ČK: 53. Giroud (Arsenal)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články