Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mourinho: Bale sa mýli

Tréner futbalistov FC Chelsea Jose Mourinho nesúhlasí s názorom waleského reprezentanta Garetha Balea.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Podľa Walesana je španielska La Liga najlepšou klubovou súťažou na svete. Krídelník madridského Realu, ktorý prišiel na San Bernabeu v lete 2013 z Tottenhamu, sa nedávno nechal počuť, že hrá za najlepší klub v najlepšej lige planéty. "Bale to vyhlásil, lebo tam momentálne pôsobí. Áno, treba akceptovať jeho názor, no ja som tam tiež trénoval," poznamenal Mourinho, ktorý v minulosti strávil tri sezóny na lavičke Realu Madrid. S "bielym baletom" získal v Španielsku majstrovský titul, no vytúženého triumfu v Lige majstrov sa s ním nedočkal. V roku 2013 sa tak vrátil na Stamford Bridge a momentálne vedie s Chelsea tabuľku Premier League.

"La Ligu som vyhral, takisto som v nej zažil neúspech, takže môžem porovnávať najvyššiu španielsku a anglicku súťaž. A viem, že sú medzi nimi markantné rozdiely. Každý vie, že v Španielsku sú dva dominantné tímy, ktoré patria k svetovej špičke. Tie dopredu vedia, že najbližší zápas v lige vyhrajú, čo nie je najlepšia vec. Tretí tím Atletico Madrid v súčasnosti predvádza parádny futbal a vlani získal v La Lige titul, čo však nie je normálna situácia," povedal Mourinho podľa goal.com.

Podľa neho dominancia Realu, Barcelony a Atletica oslabuje a škodí španielskemu ligovému futbalu. "Za top klubmi v Španielsku je obrovská výkonnostná priepasť. Majster vyhráva ligu so 100 bodmi a 126 strelenými gólmi. V Anglicku by niečo také nebolo možné. Získať titul a mať na konte 100 bodov - to nevypovedá práve o najlepšej súťaži na svete. Španielsky šampión môže byť najlepším tímom planéty, no nehrá v najlepšej lige," dodal Portugalčan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články