Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Famózny zápas na Anfield, zranený Škrtel vyrovnal v 97. minúte

Slovenský reprezentant skóroval.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti FC Liverpool remizovali v nedeľňajšom šlágri 17. kola anglickej Premier League s Arsenalom Londýn 2:2, keď zisk bodu pre nich zaistil Slovák Martin Škrtel v 90.+7 minúte. Kapitán slovenskej reprezentácie bol hrdinom súboja na Anfield Road, keď skóroval po rohu hlavou v obväzoch, keďže si ju zranil po predchádzajúcom zákroku protihráča Oliviera Girouda. K nepríjemnému stretu prišlo už v 51. minúte súboja, keď kopačka Francúza "pristála" na hlave Škrtela, ktorý sa po niekoľkominútovom ošetrení napokon vrátil do hry a duel dohral.

Domáci úvodnou aktivitou prekvapili Londýnčanov. Miestami sa držanie lopty "The Reds" blížilo až k 90-tim percentám, no z kombinačného tlaku plynúce zakončenia Coutinha s Markovičom ku gólu neviedli. Až v 45. minúte sa Coutinhov prízemný pokus odrazil od žrde do siete - 1:0. Radosť Liverpoolu trvala len minútu, Debuchy na okraji päťky prehlavičkoval Škrtela a odchodom do šatní vyrovnal. Slovenského stopéra potom dvakrát zarmútil Giroud. Najskôr mu v 51. minúte spôsobil tržnú ranu na zátylku po vzájomnom strete, čo Slováka ho vyradilo na osem minút z hry. O ďalších osem minút útočník hostí otočil priebeh, keď nasadil "jasle" brankárovi Jonesovi - 1:2. Domáci si následne vytvorili niekoľko sľubných príležitostí na vyrovnanie, prišli o vylúčeného Fabia Boriniho a vytúžený gól strelili až v úplnom závere. A bol to práve slovenský obranca, ktorý sa presadil po rohovom kope Adama Lallanu.

Futbalisti AFC Sunderland triumfovali v nedeľňajšom dueli 17. kola anglickej Premier League na trávniku Newcastle United 1:0. Zisk troch bodov po šesťzápasovej sérii bez víťazstva zariadil v 90. minúte Adam Johnson nekompromisnou strelou zo stredu šestnástky. V tabuľke im patrí priebežná 14. priečka so štvorbodou stratou na deviate "straky".

Premier League - 17. kolo:

Newcastle United - AFC Sunderland 0:1 (0:0)

Gól: 90. Johnson

FC Liverpool - Arsenal Londýn 2:2 (1:1)

Góly: 45. Coutinho, 90.+7 ŠKRTEL - 45.+2 Debuchy, 64. Giroud, ČK: 90.+2 Borini (Liverpool)

/M. Škrtel za domácich odohral celý zápas a strelil gól v 90.+7 min./

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články