Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chelsea rekord neprekoná, City zmenšilo stratu

Newcastle ako prvý zdolal v tomto ročníku Chelsea.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prvú prehru v aktuálnej sezóne anglickej futbalovej Premier League si na svoje konto pripísal líder tabuľky FC Chelsea, ktorý v úvodnom sobotňajšom zápase 15. kola prehral na ihrisku Newcastle United 1:2. O oba góly domácich sa postaral v druhom polčase striedajúci Senegalčan Papiss Cisse. Najskôr v 58. minúte využil chybu obrany "The Blues" a zblízka poslal loptu za chrbát brankára Thibaulta Courtoisa a potom v 79. minúte po prihrávke Moussa Sissoka skóroval do odkrytej brány hostí. Chelsea zdramatizovala vývoj zápasu, keď v 83. minúte po priamom kope Cesca Fabregasa hlavou znížil striedajúci Didier Drogba.

Chelsea nevyužila šancu prekonať klubový rekord 23 zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach a stanoviť nový na kóte 24. Ten predchádzajúci v rovnakej dĺžke držala z roku 2007. Aj vtedy Londýnčanov trénoval Portugalčan Jose Mourinho. Tento rok bývalý európsky šampión v súťažnom stretnutí naposledy prehral v apríli s Atleticom Madrid v odvete semifinále Ligy majstrov 2013/2014.

Po dvoch ligových víťazstvách prehral londýnsky Arsenal na ihrisku Stoke City 2:3. Domáci si svoj triumf zabezpečili už v prvom polčase, keď už v 1. min otvoril skóre zápasu Peter Crouch, v 35. min zvýšil vedenie Stoke Bojan Krkič a v nadstavenom čase prvého polčasu na rozdiel troch gólov upravil Jonathan Walters. Kanonieri po zmene strán zápas zdramatizovali, keď najskôr v 68. min Santi Cazorla premenil pokutový kop nariadený za faul mameho Dioufa a o dve minúty neskôr po rohovom kope Alexisa Sancheza na rozdiel jediného gólu znížil Aaron Ramsey.

FC Liverpool, s Martinom Škrtelom v základnej zostave len remizoval so Sunderlandom 0:0. Po štyroch prehrách v rade si bod z ihriska Hull City za remízu 0:0 odváža West Bromwich Albion. Hostia si mohli na svoje konto pripísať aj tri body, ale v 10. minúte Graham Dorrans nepremenil pokutový kop. Tottenham Hotspur po prehre v londýnskom derby s Chelsea len remizoval s Crystal Palace 0:0. V súboji tímov z dna tabuľky zvíťazil Queens Park Rangers na Burnley 2:0

V záverečnom zápase sobotňajšieho programu Premier League zvíťazil Manchester City nad Evertonom 1:0, keď o najtesnejšom víťazstve Citizens rozhodol v 24. min Yaya Touré zo značky pokutového kopu, nariadeného za faul Phila Jagielku. Majster stiahol náskok Chelsea v tabuľke už len na tri body.

sumár - 15. kolo:

Newcastle United - Chelsea Londýn 2:1 (0:0)

Góly: 58., 79. Cisse - 83. Drogba. ČK: 82. Taylor (Newcastle)

Liverpool - Sunderland 0:0

/M. Škrtel (Liverpool) odohral celý zápas/

Hull - West Bromwich 0:0

QPR - Burnley 2:0 (0:0)

Góly: 51. Fer, 74. Austin. ČK: 76. Austin (QPR)

Stoke - Arsenal 3:2 (3:0)

Góly: 1. Crouch, 35. Bojan, 45. Walters - 68. Cazorla (pen.), 70. Ramsey. ČK: 78. Chambers (Arsenal)

Tottenham - Crystal Palace 0:0

Manchester City - Everton 1:0 (1:0)

Gól: 24. Y. Touré (z 11 m)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články