Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kmotrík mladší: Chovan v Slovane končí, ohľadom Čakvetadzeho sú tri možnosti

BRATISLAVA - Brankár Chovan v Slovane končí, potvrdil generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml. A Čakvetadze? Sú tri možnosti.
Zdroj: 44648
Zdieľajte:

Chovan v Slovane končí

Slovan Bratislava obhájil majstrovský titul, aj keď tento rok to bolo skutočne dramatické. Môže sa pripravovať na letný boj o európske poháre. Cieľom ako tradične, zostáva obhajoba titulu a vybojovať miestenku v niektorom európskom pohári. Ideálne v Lige majstrov. Dajú sa očakávať zmeny v kádri a dotknú sa aj pozície brankára. Odíde gólman Adrián Chovan, ktorého hrubá chyba pripravila belasých o postup v Európskej konferenčnej lige cez švajčiarsky Bazilej.

„V Slovane končí. Pre Adriána bude najlepšie, keď mu nájdeme iné pôsobisko. Sezóna bola pre neho náročná, potrebuje iné prostredie a na tom budeme pracovať. Prospeje to hráčovi aj klubu," potvrdil odchod Chovana pre Športweb generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík mladší.

Manažment belasých preto hľadá kvalitnú posilu do bránky, ktorá by vhodne doplnila Martina Trnovského a zvýšila kvalitu aj konkurenciu na kľúčovej pozícii.

„Musíme sa posilniť a príde minimálne jeden brankár. Tento post patrí medzi najdôležitejšie v zostave. Videli sme v minulosti, ako nás podržal počas účinkovania v Európskej lige Dominik Greif. Musíme niekoho získať, aby vytvoril konkurenciu Martinovi Trnovskému, ktorý sa bohužiaľ pre nás opäť nešťastne zranil a vynechá pravdepodobne celú prípravu," prezradil Kmotrík.

Prečítajte si aj

VIDEO Vulgárny Weiss riešený disciplinárkou SFZ: Slovan spoznal trest za zápas s Podbrezovou

Čakvetadze chce zostať, ale...

Slovan by si chcel udržať Gruzínca Čakvetadzeho, ktorý sa stal počas uplynulej sezóny miláčikom fanúšikov, ale nebude to jednoduchý proces. V kuloároch sa šepká, že jeho výstupná klauzula s belgickým Gentom je nastavená na 10 miliónov eur.

„Nemôžem konkretizovať čiastku, o ktorej s Gentom rokujeme. Slovan by musel byť v inej situácii, aby mohol zaplatiť za hráča povedzme 4 milióny. Hľadáme formu takého prestupu, ktorý by sme mohli zvládnuť. V hre sú možnosti splátok, percentá z ďalšieho predaja – alternatív je viacero. Pri prestupoch často zohráva veľkú úlohu samotný futbalista," reagoval generálny riaditeľ belasých.

Kmotrík avizuje, že ohľadom budúcnosti 23-ročného gruzínskeho reprezentanta prichádzajú do úvahy tri alternatívy.

„Chcel by zostať v Slovane. Avšak nie je to iba v jeho rukách. V jeho prípade sú tri možnosti: Buď prestúpi natrvalo k nám, kúpi ho niekto iný, alebo ho Gent pošle znova na hosťovanie. Zvádzame boj s neznámymi konkurentmi a ja nedokážem odhadnúť, aké plány s ním má belgický klub," dodáva Ivan Kmotrík mladší.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Športweb

Diskusia

Podobné články