Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Weiss po domácej prehre Slovana nešetril kritikou: Už treba myslieť na budúcnosť, je tu veľmi veľa roboty!

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa s majstrovskou sezónou rozlúčili prehrou 0:1 s FK Železiarne Podbrezová v sobotňajšom stretnutí záverečného 10. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.
Zdroj: 45107
Zdieľajte:

Jediný gól strelil v 46. minúte hosťujúci Samuel Ďatko. Duel sledovala rekordná návšteva, na Tehelné pole prišlo 15.606 divákov. Po zápase prebehlo odovzdávanie majstrovskej trofeje Esencia hry a oslavy s fanúšikmi priamo na hracej ploche.

Slovan vyhral ligu piatykrát po sebe a celkovo trinástykrát v novodobej histórii. Pred druhým FC DAC 1904 Dunajská Streda mali "belasí" v konečnej tabuľke dvojbodový náskok. Podbrezová v pozícii nováčika obsadila solídne štvrté miesto a predstaví sa v play off o Európsku konferenčnú ligu. Jej súperom bude MFK Ružomberok, druhú semifinálovú dvojicu tvoria MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina. Semifinále baráže sa hrá 23. mája, finále je na programe 26. mája.

Prečítajte si aj

Môžu FC Košice konkurovať podmienkami prvoligistom? Top 3 nie, ostatným smelo, hovorí tréner Šoltis

FL - 10. kolo skupiny o titul:

ŠK Slovan Bratislava - FK Železiarne Podbrezová 0:1 (0:0)
Gól: 46. Ďatko. ŽK: Talakov (Podbrezová). Rozhodovali: Dzivjak - Vorel, E. Weiss, 15.606 divákov.

Slovan: Chovan - Pauschek (62. Medveděv), Križan, Voet (78. Kašia), Lovat - Kucka, Lichý (62. Agbo) - Barseghjan (62. Sharani), Weiss ml. (68. Čakvetadze), Zmrhal - Abubakari

Podbrezová: Ludha - Bartoš, Oravec, Grešák (46. Bakaľa) - Kováčik, Faško (71. Kukoľ), Paraj (71. Bariš), Ďatko (61. Blahút) - Sangare (61. Talakov), Špyrka, Pavúk

Hlasy po zápase:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Nemôžem byť spokojný, keďže sme prehrali posledný zápas s Podbrezovou. Určite sme radi, že sme získali titul, ale mali by sme sa so sezónou rozlúčiť inak. Mali sme 5-6 gólových šancí, ktoré musíme premeniť, keď chceme pomýšľať na dobrý výsledok. Mali sme hrať lepšie, nesmieme doma prehrať s Podbrezovou. Nech si hráči aj diváci užijú oslavy, ale treba už myslieť na budúcnosť, je tu veľmi veľa roboty. Nemôžu to ťahať desiati-jedenásti hráči. Ja sa idem osprchovať a pôjdem domov. Už nemám vek na to, aby som tu skákal pod tribúnou."

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "My sme v tomto zápase získali veľké skúsenosti. Naši hráči hrali pred takouto kulisou prvýkrát. Vedeli sme, že Slovan nenastúpi v najsilnejšej zostave. Chceli sme to využiť a dobre sa naladiť na play off o EKL. Som spokojný s tým, ako sme zápas zvládli. Z našej strany zaujímavý výkon, toto by mal byť náš štandard proti každému súperovi."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články