Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Môžu FC Košice konkurovať podmienkami prvoligistom? Top 3 nie, ostatným smelo, hovorí tréner Šoltis

KOŠICE - Dokážu FC Košice konkurovať podmienkami tímom z najvyššej súťaže? Podľa trénera Šoltisa top 3 nie, ale ostatným smelo.
Zdroj: 45086
Zdieľajte:

FC Košice sa vracajú po ôsmich rokoch do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Na východe republiky preto vypukla obrovská radosť. Majú však Košice dostatočne kvalitné podmienky na to, aby mohli konkurovať tímom z najvyššej súťaže?

Tréner Šoltis: Podmienky v Košiciach? Prvým trom konkurovať nemôžeme, ostatným áno

„Nehovorím o prvých troch, ale solídnemu priemeru sa vyrovnáme. Čo sa týka financií, platov hráčov, infraštruktúry, máme nový pekný štadión, to je veľké plus. Potrebovali by sme ešte nejaké tréningové plochy, ale to je len otázka času," vyhlásil tréner Anton Šoltis pre Športweb.

Pozitívnym vzorom pre Košice môžu byť tohtosezónny nováčikovia Podbrezová či Banská Bystrica, obaja skončia v elitnej šestke a príjemne prekvapovali celú sezónu.

„Nebol by som proti, keby to bol aj náš prípad. (smiech) To by bolo príjemné prekvapenie. Keď sa nováčik ocitne v prvej šestke, klobúk dolu. S Podbrezovou i Bystricou sme hrali v príprave a v niektorých fázach sme im boli herne vyrovnaným súperom," reagoval Šoltis.

Prečítajte si aj

Tragická správa o nezvestnom: Bývalý kapitán Interu sa našiel bez známok života

Samozrejme, Košice majú prioritu v prvej sezóne po návrate sa predovšetkým zachrániť. Tréner aj manažment klubu sú si vedomí toho, že na najvyššiu súťaž budú potrebovať v lete aj kvalitne posilniť káder.

„Máme svoju kvalitu, ale až súťaž ukáže, na čo bude stačiť. Potrebujeme doplniť káder do všetkých formácií, sú v ňom síce aj skúsenejší hráči, ale nie všetci pôsobili v prvej lige. Najskôr sa v nej chceme adaptovať, stabilizovať výkonnosť a nemať problémy so záchranou," naznačil plány a ambície tréner Šoltis.

„Veľa záleží aj na financiách, uvidíme, aké prestupy nám vyjdú. Potrebujeme kvalitu za rozumnú cenu. Veľa ľudí má teraz veľké oči, ale musíme ísť krok za krokom," snaží sa krotiť prehnanú eufóriu a očakávania po postupe medzi slovenskú futbalovú elitu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Športweb

Diskusia

Podobné články