Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Odmietol nastúpiť v drese s dúhovým číslom a spoznal svoj trest: Musíme chrániť hodnoty, ktoré nás spájajú

PARÍŽ - Francúzsky futbalový klub Nantes udelil finančný trest Mostafovi Mohamedovi.
Zdroj: 14086
Zdieľajte:

Egyptský hráč odmietol nastúpiť v nedeľňajšom zápase Ligue 1 na pôde Toulouse (0:0), dôvodom bolo dúhové číslo na jeho drese. Tie mali cez víkend všetci hráči v dvoch najvyšších francúzskych ligách ako súčasť akcie proti homofóbii.

Mohamed dostal finančnú pokutu, ktorej výšku klub nezverejnil. Celá suma pôjde na účet charitatívnej organizácie SOS Homophobie. Za domácich nenastúpil z rovnakého dôvodu Zakaria Aboukhlal z Maroka, ktorý tento krok odôvodnil svojím osobným presvedčením. Títo hráči však neboli zďaleka jediní, ktorí odmietli víkendovú iniciatívu.

Prečítajte si aj

Victor Osimhen v drese SSC Neapol.Real Madrid už o Mbappeho stratil záujem: Namiesto neho chce hviezdneho spoluhráča Lobotku

Ich prístup skritizoval hovorca francúzskej vlády Olivier Veran. "Musíme chrániť hodnoty, ktoré nás spájajú a aj šport je prostriedok, ktorý spája. Homofóbia nie je možnosť, je to urážka," citovala Verana agentúra DPA. Akcia oslávila stredajší Medzinárodný deň boja proti homofóbii a transfóbii tretí rok za sebou a hráči ju odmietali aj v minulosti.

Podľa francúzskych futbalových profesionálov (UNFP) žiadali tamojšie autority vrátane klubov spoločnú iniciatívu od hráčov. V zápase medzi Toulouse a Nantes sa predstavili aj ďalší dvaja hráči, ktorí odmietli akciu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články