Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Poškodil viac DAC či Slovan? Predseda komisie rozhodcov rozobral výkon arbitra fortunaligového šlágru!

DUNAJSKÁ STREDA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa po nedeľňajšom triumfe v Dunajskej Strede (3:2) výrazne priblížili k obhajobe majstrovského titulu vo Fortuna lige.
Zdroj: 45015
Zdieľajte:

Viac ako 12-tisíc divákov sledovalo atraktívny futbal, ktorý ale sprevádzalo viacero kontroverzných okamihov.

Prvý kontroverzný moment zápasu priniesla 12. minúta, keď na rýchly gól domáceho Nikolu Krstoviča odpovedal vyrovnávajúcim zásahom Malik Abubakari. K slovu sa však prvýkrát v stretnutí dostal systém VAR, ktorý gól zrušil pre údajnú hru rukou od hosťujúceho kapitána Vernona De Marca.

Prečítajte si aj

VIDEO Hanba! Ja už čakám, že bude čiernobiela televízia: Tréner Guľa po šlágri so Slovanom nešetril kritikou

Vyrovnanie Slovanu však do prestávky zabezpečil strelou vonkajškom Lucas Lovat. Brazílsky obranca bol stredobodom pozornosti aj po hodine hry, keď vo vlastnej šestnástke zahral pri výskoku rukou a hlavný arbiter Filip Glova si išiel pozrieť spomalené zábery na VAR, no po ich vyhodnotení zo situácie dosť prekvapivo nerezultoval pokutový kop pre domácich.

K obidvom sporným okamihom a následným verdiktom rozhodcu Glovu sa dnes vyjadril aj predseda Komisie rozhodcov SFZ Marián Ružbarský.

Prečítajte si aj

VIDEO Weiss vysvetlil svoj skrat a provokácie fanúšikov DAC: Preto som to aj urobil!

"V podstate rozhodca v tomto stretnutí spravil dve závažné chyby,..." začal Ružbarský hodnotenie výkonu hlavného rozhodcu.

"Vlastne po každej chybe na jednej strane. Takže, nebol to dobrý výkon," dodal ku kritickému hodnoteniu. "V prvom rade pochybil VAR, pretože v zmysle VAR protokolu VAR nemal intervenovať a následne pochybil aj rozhodca, pretože ruka De Marca bola v prirodzenej polohe blízko tela, čiže nerozširoval ani ruka nešla proti lopte, čiže nejednalo sa o zakázanú hru rukou a gól Slovana mal platiť," uviedol k prvému spornému momentu zápasu.

Prečítajte si aj

VIDEO Tréner Weiss reagoval na skratové správanie syna: Mohol si odtrhnúť sval, zapríčiniť gól...

Ružbarský kriticky rozobral následne aj druhý sporný moment zápasu: "Áno, v tomto prípade rozhodca volal správne VAR intervencia, pretože sa jednalo o zakázanú hru rukou, rozhodca v tomto prípade pochybil. Pretože aj keď ruka nešla proti lopte, ale bola v neprirodzenej polohe a jednalo sa o zakázanú hru rukou, takže správne mal rozhodca nariadiť pokutový kop v prospech Dunajskej Stredy."

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články