Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mourinho o Drogbovi: Je neuveriteľný a výnimočný

Kouč Chelsea nešetril chválami.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti Chelsea Londýn zvíťazili v stredajšom zápase 14. kola anglickej Premier League nad mestským rivalom Tottenham Hotspur 3:0. O triumfe "The Blues" rozhodli zlepené presné zásahy Edena Hazarda a Didiera Drogbu z 19., resp. 22. minúty. Po zmene strán ešte Loic Remy prikrášlil triumf Chelsea.

Zverenci trénera Joseho Mourinha v tomto ročníku najvyššej súťaže stále neokúsili chuť prehry a na čele tabuľky majú naďalej šesťbodový náskok pred Manchestrom City, ktorý v stredu zvíťazil v Sunderlande 4:1, hoci prehrával. Dvoma gólmi sa pod triumf "Citizens" podpísal argentínsky kanonier Sergio Agüero.

Chelsea ukázala ofenzívnu kvalitu aj pri absencii španielskeho útočníka Diega Costu. Skvelý zápas odohral Drogba, ktorý jeden gól strelil a na ďalší prihral. Pre 36-ročného veterána z Pobrežia Slonoviny to bol 5. presný zásah od jeho letného návratu na Stamford Bridge.

"Je neuveriteľný. Didier je skvelý tímový hráč, nie je sebecký a preto je výnimočný. Pre nás je veľkým šťastím, že ukončí kariéru v Chelsea," povedal Mourinho. Tottenham na pôde Chelsea opäť ťahal za kratší koniec, na štadióne tohto súpera nezvíťazil od roku 1990. "Začali sme statočne, ale dostali sme gól z prvej šance súpera. Nie som šťastný, zápas sa mohol uberať iným smerom. Žiaľ, kvalita Chelsea sa ukázala," vyhlásil kormidelník "Spurs" Mauricio Pochettino.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články