Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najmladší tím v Európe s bizarnou prehrou: Namiesto drvivej výhry šokujúca kontumácia!

ŽILINA - Poriadne bizarný verdikt priniesla druhá najvyššia futbalová liga na Slovensku po zápase 22. kola medzi béčkom MŠK Žilina a FK Pohronie.
Zdroj: 44743
Zdieľajte:

Mladíci zo Žiliny zvíťazili v zápase jednoznačne 4:0, ale riadiaci orgán súťaže po týždni skontumoval zápas v prospech hostí a to vzhľadom na mladosť domáceho kádra kvôli poriadne bizarnému dôvodu.

Domáci totiž porušili pravidlo hovoriace o tom, že každý klub musí mať v základnej zostave minimálne jedného slovenského futbalistu z kategórie do 21 rokov, alebo mladšej. Keďže počas reprezentačného víkendu mala Žilina množstvo svojich hráčov v reprezentačných výberoch najrôznejších mládežníckých výberov, túto spomienku najmladší tím v Európe šokujúco nesplnil.

Prečítajte si aj

Indonézia prišla o majstrovstvá sveta futbalistov do 20 rokov, na ktorých sa mali od 20. mája zúčastniť aj Slováci.MS, na ktorých má štartovať aj Slovensko: FIFA usporiadateľovi odobrala právo organizácie!

"Rešpektujeme rozhodnutie disciplinárnej komisie. Bohužiaľ, teraz s tým už nič neurobíme. V základnej zostave sme mali hráčov, ktorí spĺňali toto kritérium, ale nie sú slovenskej národnosti. Takisto sme mali viacero mladíkov aj na lavičke náhradníkov. Žiaľ, podľa výkladu pravidiel sme pochybili. Teraz sa sústredíme na ďalšie zápasy," okomentoval pred zápasom s Komárnom bizarnú kontumáciu žilinský tréner Vladimír Veselý pre mskzilina.sk

Pravidlo, ktoré Žilina porušila

Článok 10/a/aa Rozpisu súťaží SFZ ustanovuje, že v II. lige mužov sa nariaďuje povinnosť všetkým klubom v súťaži bez finančného benefitu, že v súťažnom stretnutí musí zaň v základnej zostave nastúpiť minimálne jeden hráč kategórie U21 alebo mladší, so štátnym občianstvom SR a musí odohrať minimálne 30 minút. Počas týchto 30 minút ho môže vystriedať len hráč U21 alebo mladší so štátnym občianstvom SR.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet, mskzilina

Diskusia

Podobné články