Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bolesť, smútok a psychické zrútenie hráčov: Srdcervúce rozhodnutie, ktoré zničilo naše sny!

JAKARTA - Indonézski futbalisti reagovali so slzami na rozhodnutie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) odobrať krajine právo na usporiadanie majstrovstiev sveta do 20 rokov, na ktorých sa mali zúčastniť aj slovenskí reprezentanti.
Indonézia prišla o MS futbalistov do 20 rokov, na ktorých sa mali od 20. mája zúčastniť aj slovenskí reprezentanti.
Zdroj: TASR/AP - Dita Alangkara
Zdieľajte:

FIFA v stredu uviedla, že Indonézia nie je pripravená hostiť turnaj vzhľadom na nesúhlas s účasťou izraelskej reprezentácie.

Srdcervúce rozhodnutie, ktoré zničilo ich sny

Na stretnutí indonézskych mládežníckych futbalistov viacero hráčov plakalo, zatiaľ čo iní smutne pozerali do zeme. "Je to srdcervúce rozhodnutie, ktoré zničilo naše sny. Teraz sme zmätení z našej hráčskej budúcnosti, ak FIFA uvalí sankcie," uviedol pre agentúru AP útočník indonézskej "dvadsiatky" Hokky Caraka.

Hlavný tréner indonézskeho výberu Šin Tae-jong povedal, že neúspech pri organizácii MS do 20 rokov je pre krajinu veľkou stratou. "Bolí ma to. Cítim smútok a psychické zrútenie hráčov, ktorí sa tri a pol roka neúnavne pripravovali," poznamenal juhokórejský kouč.

Člen výkonného výboru národnej futbalovej asociácie Arya Sinulingga vyjadril obavy z ďalších dôsledkov: "Je to znak toho, že nie sme schopní plniť to, čo od nás FIFA žiadala. Najviac sa teraz obávame, že budeme vylúčení z medzinárodných podujatí."

Prečítajte si aj

Indonézia prišla o majstrovstvá sveta futbalistov do 20 rokov, na ktorých sa mali od 20. mája zúčastniť aj Slováci.MS, na ktorých má štartovať aj Slovensko: FIFA usporiadateľovi odobrala právo organizácie!

Indonézska futbalová federácia by mohla byť zo strany FIFA ďalej disciplinárne stíhaná. Suspendácia by mohla Indonéziu vyradiť z ázijskej kvalifikácie na MS 2026. "Snažil som sa urobiť všetko, čo bolo v mojich silách. Po doručení listu od prezidenta Joka Widoda a po dlhých diskusiách s prezidentom FIFA Giannim Infantinom musíme akceptovať rozhodnutie FIFA zrušiť toto podujatie, na ktoré sme sa všetci tešili," povedal prezident indonézskej futbalovej federácie Erick Thorir.

Cenná lekcia pre indonézsky futbal

Prezident krajiny Joko Widodo vyzval ľudí, aby rešpektovali rozhodnutie FIFA: "Viem, že to sklamalo mnohých ľudí. Aj ja cítim rovnaké sklamanie a smútok. Neplytvajme však energiou a tým, že sa budeme navzájom obviňovať. Ako veľký národ sa musíme pozerať dopredu, nie dozadu. Urobme z toho cennú lekciu pre nás všetkých a pre indonézsky futbal."

Pre Slovákov sa nič nemení

Zatiaľ nie je jasné, kde a kedy sa turnaj uskutoční, no podľa FIFA by sa tak malo stať v pôvodnom termíne od 20. mája do 11. júna. O organizáciu sa podľa medializovaných informácií zaujíma Argentína, ktorá sa na turnaj nekvalifikovala. "Pre nás sa nič nemení. Naďalej sa pripravujeme na MS, ktoré by sa mali konať už v stanovenom termíne (od 20. mája do 11. júna)," povedal pre futbalsfz.sk tréner reprezentácie do 20 rokov Albert Rusnák st.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články