Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Z Bayernu vyhodený Nagelsmann zrejme dlho bez práce nezostane: Vymení Bundesligu za Premier League?

LONDÝN - Talianskeho trénera Antonia Conteho by mohol na lavičke futbalistov Tottenhamu Hotspur nahradiť Julian Nagelsmann.
Julian Nagelsmann skončil na lavičke Bayernu.
Zdroj: TASR/AP - Martin Meissner
Zdieľajte:

Podľa informácií britského denníka Daily Mail chce prezident Tottenhamu Daniel Levy hovoriť s nemeckým trénerom o jeho dostupnosti.

Londýnsky klub ukončil v pondelok s 53-ročným talianskym trénerom spoluprácu po vzájomnej dohode. Conte prevzal klub v novembri 2021. Po uplynulej remíze 3:3 na ihrisku Southamptonu kritizoval svojich zverencov, označil ich za individualistov a neschopných hrať pod tlakom. Klub vo vyhlásení uviedol, že do konca sezóny ho nahradí jeho asistent Cristian Stellini. Ten už v tejto sezóne zastupoval Conteho, keď sa hlavný tréner zotavoval po operácii žlčníka. Jeho asistentom bude bývalý stredopoliar klubu Ryan Mason.

V pondelok však britský denník informoval, že vedenie Spurs sa predsa len obzerá po štandardnej náhrade. Nagelsmanna minulý piatok odvolali z funkcie trénera Bayernu Mníchov, nahradil ho Thomas Tuchel.

Prečítajte si aj

Julian Nagelsmann skončil na lavičke Bayernu.Vyhodil Bayern Nagelsmanna kvôli jeho priateľke?

Niektoré britské médiá napísali, že klub tiež zvažuje návrat Mauricia Pochettina, ktorý trénoval Tottenham v rokoch 2014 až 2019 a v roku 2019 ho doviedol do finále Ligy majstrov. V ňom podľahol Liverpoolu 0:2.

Tottenhamu patrí v tabuľke Premier League štvrté miesto, ale o účasť v Lige majstrov ho ešte čaká tuhý boj. Pred piatym Newcastlom má náskok dvoch bodov, ale Spurs odohrali o dva zápasy viac.

"Zostáva nám 10 zápasov do konca ligy a máme pred sebou boj o miesto v Lige majstrov. Všetci musíme ťahať za jeden povraz. Každý sa musí snažiť, aby zabezpečil čo najlepší výsledok pre náš klub a úžasných, verných fanúšikov," uviedol vo vyhlásení predseda klubu Daniel Levy.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články