Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ani Sapara nechápe Calzonu: Hráčov ako Weiss veľa nemáme! Škoda, že sa vzdávame tejto možnosti

BRATISLAVA - Marek Sapara nechápe Calzonu! Hráčov ako Weissa na Slovensku veľa nemáme. Škoda vzdať sa tejto možnosti.
Zdroj: 44616
Zdieľajte:

Reprezentačný tréner Francesco Calzona zverejnil svoju prvú "ostrú" nomináciu na úvodné kvalifikačné zápasy proti Luxembursku a Bosne a Hercegovine v boji o postup na EURO 2024. Najväčším prekvapením je vynechanie najlepšieho ligového hráča Vladimíra Weissa mladšieho.

Sapara nechápe rozhodnutiu Calzonu

Calzona argumentoval, že Weiss mu nesedí do plánov z taktických dôvodov. Jeho rozhodnutie už verejne kritizovali Filip Šebo či Martin Škrtel. Teraz sa k nim pridal aj ďalší bývalý slovenský reprezentant Marek Sapara.

Prečítajte si aj

Zostane v Neapole alebo skúsi novú výzvu? Lobotka otvorene o svojej budúcnosti

„Myslím si, že najlepší hráč našej ligy, čo Weiss bez pochýb je, by nemal v menoslove chýbať. Ak by som mal ja tú česť vyberať futbalistov do reprezentácie, určite by tam bol aj v prípade, že by mi nesedel do koncepcie a taktického plánu," písal Sapara vo svojom blogu v Denníku Šport.

„Pozval by som ho na zraz a vysvetlil by som mu svoj zámer. Povedal by som mu, prečo mi nesedí do základnej zostavy a povedal mu, že ho vidím ako hráča, ktorý môže prísť do stretnutia v jeho priebehu a priniesť rozdielovú kvalitu. Hráčov takéhoto typu totiž na Slovensku veľa nemáme. Vladimír Weiss dokáže zlomiť zápas, keď to práve nejde. Napríklad, nadštandardnou prihrávkou, vyhratým osobným súbojom jeden proti jednému či netradičným zakončením. Je škoda, že sa vzdávame tejto možnosti," dodáva.

Bude zaujímavé sledovať, ako Calzonovi jeho plán vyjde a či Weissa bude vynechávať aj v ďalších nomináciách.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články