Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zostane v Neapole alebo skúsi novú výzvu? Lobotka otvorene o svojej budúcnosti

NEAPOL - Zaujímajú sa o neho giganti z Európy. Skúsi novú výzvu alebo zostane v Neapole? Lobotka to povedal na rovinu!
Zdroj: 44615
Zdieľajte:

SSC Neapol totálne dominuje v talianskej Serie A a siaha po historicky prvej štvrťfinálovej účasti v Lige majstrov. Motorom skvele fungujúceho tímu je slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka. Výbornými výkonmi vzbudil záujem európskych gigantov. Nikam sa však nechystá.

Lobotka chce zostať v Neapole

„Prebiehajú konkrétne rokovania s Neapolom, sme v pokročilej fáze. Chcem zostať,“ povedal otvorene v rozhovore pre taliansky Corriere dello Sport. Podľa tohto zdroja čaká na Lobotku značné platové navýšenie a zmluva by mala byť minimálne do leta 2027 s opciou na ďalší rok.

Lobotka si zaspomínal aj na ťažké časy pod trénerom Gennarom Gattusom, priznáva, že v tomto náročnom období reálne zvažoval zmenu klubu.

Prečítajte si aj

S Polievkom, ale bez Weissa: Takto vyzerá nominácia Slovenska na kvalifikáciu EURO 2024

„Nevysvetľuje sa mi to ľahko. Veľa som toho neodohral a vo februári 2021 som podstúpil prvú z dvoch operácií mandlí. Prestal som si veriť a zostal som smutný. Chcel som odísť, pretože každý, kto pravidelne nehrá, si kladie podobné otázky a hľadá riešenia," spomínal Lobotka.

Obrat k lepšiemu? Schudol som, prišiel Spalletti

„Niektoré veci sú nevyhnuté. Myslel som si, že Gattuso chce iný typ hráča a pre mňa nemá miesto. V hlave som uvažoval o novom klube, ale následne som sa dal dokopy, schudol som, prišiel Spalletti a začala sa nová história," pokračoval slovenský reprezentant.

Lobotka vzbudzuje svojimi výkonmi obdiv po celej Európe. Mnoho fanúšikov aj futbalových expertov ho prirovnáva štýlom hry k Andrésovi Iniestovi.

„Som typologicky iný hráč, ale zachytil som, že ma k nemu porovnávali. Je to česť. Občas som však mal pocit, že sú kvôli tomu aj vyššie očakávania a tlak," reagoval na prirovnanie k legende FC Barcelona Lobotka.

S Neapolom je na dosah postupu do štvrťfinále Ligy majstrov, z úvodného osemfinále na pôde nemeckého Frankfurtu si taliansky tím priviezol náskok 2:0.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Corriere dello Sport

Diskusia

Podobné články