Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Weiss chce so Slovanom v Bazileji uhrať dobrý výsledok: Verím v dobrú odvetu pred vypredaným štadiónom

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava zabojujú o prienik do štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy UEFA proti súperovi, ktorého dobre poznajú.
Zdroj: 44497
Zdieľajte:

S FC Bazilej sa stretli už v skupinovej fáze. Vlani v októbri triumfovali "belasí" vo Švajčiarsku 2:0, v domácom súboji uhrali remízu 3:3. Zverenci Vladimíra Weissa st. chcú aj vo štvrtok (21.00 h) uhrať na Štadióne svätého Jakuba výsledok, ktorý im dá nádej do odvety.

Slovan v Bazileji zvíťazil po góloch Lukáša Pauscheka a Aleksandara Čavriča, na Tehelnom poli sa strelecky presadili Vladimír Weiss ml., Juraj Kucka a Čavrič. Všetci títo hráči sú v kádri aj pre vyraďovaciu fázu, ale v Slovane sa cez zimu udiali v kabíne viaceré zmeny. Realizačný tím sa určite teší z dobrej formy Malika Abubakariho, ktorý prišiel do tímu na začiatku februára, ale aj z návratu Tigrana Barseghjana, ktorý sa počas pauzy zotavoval zo zranenia.

Hráči slovenského majstra postúpili do vyraďovačky ako víťazi H-skupiny, okrem Bazileja v nej hrali litovský Žalgiris Vilnius a arménsky Pjunik Jerevan. Na svojho osemfinálového súpera čakali do 24. februára, keď im žreb vo švajčiarskom Nyone opäť prisúdil Bazilej.

Prečítajte si aj

Československý futbal prišiel o legendu: Zomrel medailista z ME a finalista OH

"Je to žreb, tak ho treba aj brať. Ako my poznáme súpera, tak aj on pozná nás. Bazilej sa z dvojzápasu v skupine určite poučil. My takisto vieme, s kým máme dočinenia, že je to dobré mužstvo. Verím, že v prvom zápase uhráme výsledok, ktorý nám dá šancu na dobrú odvetu, rovnako verím, že tá bude pred vypredaným štadiónom. Pobijeme sa o postup. Pôjdeme tam bojovať tak, ako sme bojovali vtedy, keď sme v skupine museli uhrať body, ktoré by nám dávali šancu na postup. Podarilo sa nám to a aj vďaka víťazstvu vonku a remíze doma sme postúpili z prvého miesta. Každý zápas je však iný, každý má svoju históriu. Budeme čeliť dobrému mužstvu, oni takisto budú rešpektovať nás, myslím si, že to bude dobrý dvojzápas," uviedol vtedy tréner Weiss.

Bazilej je v tabuľke švajčiarskej Superligy na 5. mieste, po dvoch remízach sa zverencom Heika Vogela podarilo uplynulý víkend triumfovať na ihrisku Luzernu 1:0. Na úvodný osemfinálový duel sa víťazne naladil aj Slovan, keď v ostro sledovanom derby doma zdolal odvekého rivala z Trnavy 4:1. "Myslím si, že ľudia videli výborný futbal. Naše mužstvo podalo dobrý výkon a konečne sme boli aj efektívni. Dostali sme sa do vedenia po dobre dohranej štandardnej situácii. Futbal je vždy o góloch, tie sme dali, preto sme zaslúžene vyhrali. Dosiahli sme zaslúžené, ťažké víťazstvo. V hlavách sme to nemali ľahké, ja ani hráči, ale teším sa za celý klub. Tešíme sa na nadstavbu, no najprv ideme v stredu do Bazileja s cieľom uhrať čo najlepší výsledok pred odvetou," povedal po derby tréner "belasých".

Duel na severozápade Švajčiarska bude vo štvrtok viesť ako hlavný rozhodca Rade Obrenovič zo Slovinska, na čiarach mu budú asistovať krajania Jure Praprotnik a Grega Kordež. Zápas odvysiela v priamom prenose RTVS Šport.

1. zápas osemfinále Európskej konferenčnej ligy UEFA

štvrtok 9. marca, 21.00 h
FC Bazilej - ŠK SLOVAN BRATISLAVA /Štadión sv. Jakuba, Bazilej, rozhoduje Obrenovič (Slovin.)/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články