Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Hanebná blamáž a totálna potupa: Manchester United schytal od Liverpoolu historický debakel!

LIVERPOOL - Futbalisti Manchestru United schytali na slávnom Anfielde od domáceho Liverpool FC krutý debakel 0:7! Ide o historicky najvyšší triumf nad odvekým rivalom.
Mohamed Salah oslavuje šiesty gól Liverpoolu.
Mohamed Salah oslavuje šiesty gól Liverpoolu. Zdroj: TASR/AP - Peter Byrne
Zdieľajte:

Po dva góly si pripísali Cody Gakpo, Darwin Nunez aj Mohamed Salah. Ten prekonal rekord Robbieho Fowlera v počte gólov za Liverpool v Premier League. Okrem toho skóroval v piatom súťažnom zápase proti United za sebou.

Domáci vyvíjali veľký tlak už v prvom polčase. Ten vyústil gólom do šatne v podaní Gakpa. Po prestávke skórovali domáci dvakrát v priebehu troch minút – najprv zvýšil Nunez a o chvíľu Gakpo. Salah vzal hosťom všetky nádeje v 66. minúte, ale v podaní jeho tímu to nebolo zďaleka všetko.

O necelých desať minút opäť skórovali Nunez i Salah a na konečných 7:0 upravil striedajúci Roberto Firmino. Zariadil tak historicky najvyšší triumf svojho tímu nad "červenými diablami". Tento zápis padol po vyše 127 rokoch – Liverpool zvíťazil 7:1 nad vtedajším Newtonom Heath v októbri 1895 v zápase druhej najvyššej súťaže.

Prečítajte si aj

Potvrdené! Jedna z najväčších hviezd po tejto sezóne opustí FC Liverpool

Domáci tak figurujú v tabuľke na piatom mieste, bod pred Newcastlom, ktorý má zápas k dobru. Ich súper je tretí a odohral o stretnutie menej než štvrtý Tottenham.

Ďalší liverpoolsky tím Everton remizoval v stretnutí 26. kola na pôde Nottinghamu Forest 2:2. O plný bodový zisk ho obral v 77. minúte Brennan Johnson, ktorý zariadil oba góly svojho tímu. Hostia tak prišli o možnosť dostať sa zo zóny zostupu, ich súper momentálne figuruje na 14. mieste.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články