Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Prešov v zložitej situácii: Ak postúpi, nemá kde hrať a keď nepostúpi, takisto

PREŠOV - Futbalový Prešov sa ocitol v zložitej situácii! Ak postúpi do najvyššej súťaže, nemá kde hrať a takisto mu to hrozí, aj keď nepostúpi.
Zdroj: 43539
Zdieľajte:

Tatran Prešov hrá výbornú sezónu. Vzhľadom na ťažké podmienky, v akých sa nachádza. Nemá infraštruktúru, chýba domáci štadión, ani ekonomická situácia nie je práve ružová. Napriek tomu je v hre o postup do najvyššej súťaže. Vedie 2. ligu o tri body pred Košicami.

Postup či nepostup, Prešov nemá kde hrať

O neľahkej situácii, v ktorej sa prešovský klub napriek tomuto postaveniu nachádza, prehovoril predseda predstavenstva Ľuboš Micheľ pre šport.sk.

„Každé riešenie je pre nás v podstate dilemou. Ak postúpime, tak nemáme kde hrať a musíme ísť do Popradu. Ak nepostúpime, tak pravdepodobne nebudeme môcť hrať v ďalšej sezóne v Ličartovciach, pretože máme výnimku zatiaľ len na jeden rok. Nemáme vybudovanú infraštruktúru a v tomto chýba klubu potrebná stabilita," ozrejmil bývalý popredný rozhodca neľahkú situáciu Tatrana.

Jedným dychom však dodáva, že práve postup medzi slovenskú futbalovú elitu by Prešovu veľmi pomohol aj z ekonomickej stránky a do budúcnosti aj z pohľadu rozvoja a budovania infraštruktúry.

„Osobne si myslím, že pre slovenské kluby je 2. liga finančne náročnejšia ako najvyššia súťaž. Podľa indícií, ktoré máme, by mal byť v prvej lige príjem za vysielacie práva od ÚLK v takej výške, že by to mohlo pokryť 70 až 80 percent nášho rozpočtu. Príjem v 2. lige z rôznych marketingových aktivít a SFZ je veľmi nízky," porovnal funkcionár Tatrana Prešov.

Prečítajte si aj

Slovák je hráčom s najlepšou formou v českej lige: Zarobí Sparte milióny ako Hancko?

„To je hlavný rozdiel. Väčšina menších klubov I. ligy funguje najmä vďaka príjmom z TV práv a bez týchto peňazí by to samostatne nedokázali utiahnuť. Keby sa nám podarilo postúpiť, tak by to nebol rozpočet, vďaka ktorému by sme sa mohli biť o čelo, ale zvládli by sme bojovať o udržanie sa a byť na podobnej úrovni ako, povedzme, Zlaté Moravce, Michalovce či Skalica," myslí si Micheľ.

Vydarenú sezónu Tatrana Prešov podčiarkuje nielen líderská pozícia v 2. lige, ale aj úspešné účinkovanie v Slovenskom pohári, kde klub z východu Slovenska bude hrať štvrťfinále proti Trenčínu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: šport.sk

Diskusia

Podobné články