Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Inter Miláno pripravil Žilinu o poriadny balík

ŽILINA - O vlások unikol Žiline poriadny balík peňazí za Milana Škriniara. Vedenie žilinského klubu sa napriek tomu teší z dvoch veľkých prestupov svojich bývalých hráčov.
Zdroj: 43354
Zdieľajte:

Milan Škriniar odíde z Interu Miláno do PSG až v lete. Zadarmo, ako voľný hráč. Škoda pre MŠK Žilina, ktorý mohol na prestupe bývalého zverenca finančne participovať vo forme tzv. solidarity payment.

Inter pripravil Žilinu o poriadny balík

V lete ponúkal PSG za slovenského obrancu 50-60 miliónov eur, v zime 10 miliónov eur. Ale vedenie Interu bolo tvrdohlavé a ani jednu z ponúk neprijalo. Takto príde o kapitána v lete zadarmo. A pripravilo o poriadny balík aj Žilinu.

Podľa platných pravidiel by klub spod Dubňa dostal 3 % z transferovej čiastky. Ak sa bavíme o 60 miliónoch eur, tak by do Žiliny prišlo 1,8 milióna eur. V prípade, že by teraz v zime Inter súhlasil s ponúkanými 10 miliónmi eur, tak by Žilina dostala 300 tisíc eur.

Prečítajte si aj

VIDEO Do tímu prišiel len minulý týždeň: Samuel Mráz na Cypre zahviezdil parádnym hetrikom!

„Keďže pôjde zadarmo, my nedostaneme žiadnu solidarity payment. Ale ani sme sa na Škriniarov transfer nepozerali touto optikou. My sme ho zhodnotili, už keď išiel do Sampdorie a potom sme participovali aj na Milanovom prestupe zo Sampdorie do Interu. Už dvakrát nám ekonomicky pomohol. Do tretice to mohla byť čerešnička v zložitej ekonomickej situácii. Nevadí, že sa to nestalo. Aj tak máme dobrý pocit, že náš bývalý hráč odchádza do špičkového klubu,“ hovoril športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník pre Denník Šport.

Belaníka teší, že dvom bývalým hráčom Žiliny sa podarili veľké prestupy. Škriniar si zahrá v Paríži po boku Kyliana Mbappého, Lionela Messiho či Neymara. Do Arsenalu Londýn, ktorý je lídrom anglickej Premier League, zas prestúpil Jakub Kiwior, ktorý zanechal v Žiline stopu.

„Podľa mňa je úžasné, že sa Miňovi podaril takýto prestup. Pre náš klub je pocta, že sme mali takého futbalistu v šatni. Celkovo bolo toto prestupové obdobie pre nás zaujímavé, pretože v ňom prestúpil aj iný náš bývalý hráč Jakub Kiwior do Arsenalu. A netreba azda pripomínať, že Arsenal je veľkoklub a aktuálne celkom jasne vedie Premier League,“ podotýka Belaník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Denník Šport

Diskusia

Podobné články